27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Arap dünyası Abdülhamid’i bekliyor

‘Al Jazeera Mubasher’ kanalının program yapımcısı İslam Mostafa “Payitaht Abdülhamid’in Arap ülkelerinde yayınlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

17 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Arap dünyası Abdülhamid’i bekliyor

Dünyanın her yerinden canlı yayın yapan Al Jazeera Mubasher kanalının ‘El Mesaiyyat’ programı önceki gün TRT’nin ‘Payitaht Abdülhamid’ dizisinin İzmit’teki setini ziyaret etti. Sunucu Mogahed Sarar, başrol oyuncusu Bülent İnal’la canlı yayın röportajı gerçekleştirdi. Role hazırlığını anlatan İnal “Abdülhamid, oyuncu olarak çok sinematografik bir karakter. Başlangıçta tedirginliğim vardı, ancak bu rolü oynamayı çok istiyordum. Fakat proje, iyi bir senaryo, iyi bir yapım şirketi ve doğru isimlerle birlikte mükemmel bir şekilde ortaya çıktı. Senaristlerimizle, tarih danışmanlarımızla ve okuduğum tarih kitaplarıyla dolu dolu üç ay geçirdim ve karakterin üzerine çalıştım. O ruhu layığıyla üstlenebileceğimi, rolü üzerime giyebileceğimi hissettim” dedi. Yaşlı insanların sokakta ‘Hünkarım!’ diyerek, elini öpmeye çalışmasının kendisini çok etkilediğini ifade eden oyuncu, diziye müthiş bir ilginin olduğunu belirtti.

ARAPÇA’YA ÇEVRİLSİN

Abdülhamid’in Mısır ve Arap ülkelerinde beğenilerek izlendiğini belirten ‘El Mesaiyyat’ programın yapımcısı İslam Mostafa ise dizinin bir an önce Arap ülkelerine ve Ortadoğu’ya satışının gerçekleşerek, alt yazılı çevirisiyle yayınlanmasının doğru olacağını belirtti. İslam Mostafa, şunları söyledi: “Şu an resmi olarak kanallarımızda yayınlanmamasına rağmen Arap ülkelerinde ülkenizde yayınlandığı gün yüksek oranda reyting izlenimleri aldığını paylaşımlarımızdan görüyoruz. Yapım şirketinizden, yurt dışı satışlarını bir an önce yaparak ve hatta yayın günüyle paralel Arapça’ya çevrilerek sosyal medyada da satışıyla birlikte kanallarımıza bunu satarak dizinizi bizimle buluşturmasını arzu ediyoruz. Bizim izleyicimiz dizinizin yayın günü youtube resmi hesaplarınızdan diziyi indirerek kendileri çeviriyorlar. Bu yanlış çevirilere de neden oluyor.