26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ayrımcılığı çeken bilir!

Sabancı Vakfı Üçüncü Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı. Bu yılki konusu “ayrımcılık” olan yarışmada, genç sinemacılar ayrımcılığa dair tanık oldukları hikayeleri sinema perdesine taşıyacak.

20 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ayrımcılığı çeken bilir!

Sabancı Vakfı tarafından toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Kısa Film Yarışması’nın bu yılki teması “Ayrımcılık”... Üçüncü yılında hem Türkiye’nin hem de dünyanın önemli sorunlardan birine odaklanan yarışmaya başvurular 16 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. 

Kısa Film Yarışması ile her yıl farklı bir toplumsal sorunu gündeme taşımayı ve o soruna dair farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirten Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Zerrin Koyunsağan, ayrımcılığın tüm dünyayı ilgilendiren çok boyutlu bir sorun olduğunu söyledi. Pek çok coğrafyada cinsiyet, etnik köken, dil, din gibi farklı unsurlara dayalı ayrımcılık yaşandığını hatırlatan  Koyunsağan, sorunların çözülmesi için öncelikle her türlü ayrımcılığın görünür kılınmasının önemine vurgu yaptı. Koyunsağan ‘Bu nedenle bu yıl Kısa Film Yarışması’nda genç sinemacıların kameraları ayrımcılığa odaklanacak. Biz de onların yaratıcı bakış açısı sayesinde bu sorunun gündeme gelmesine ve bu alanda farkındalık oluşmasına katkıda bulunacağız’ şeklinde konuştu.

Ayrımcılık sorununu en iyi şekilde sunan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan eserlerin birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 5 bin TL verilecek. Yarışmaya www.kisafilmuzunetki.org adresinden başvurulabiliyor.