19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bir Hollywood figüranı Haluk Bilginer

Bugün vizyona giren Ben-Hur’da rol alan Haluk Bilginer’efigüran muamelesi yapıldı. Filmde 18 saniye kadar görünen Bilginer’in jenerikteki soyadı da yanlış yazıldı.

9 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bir Hollywood figüranı Haluk Bilginer

Eleştirmen Murat Tolga Şen,Haluk Bilginer’i izlemek için Ben-Hur’a gidecekleri uyardı. Zire pek çok filmde usta işi oyunculuğuyla izleyenleri kendine hayran bırakan anlı şanlı aktörümüz, Ben-Hur filminde figürandan beter hale getirildi. Koca filmde Bilginer’in 18 saniye kadar bir rolü bulunuyor. Oysa Türk medyasında aylardır Bilginer üzerinden Ben-Hur’un reklamı yapıldı durdu. Bilginer’in çilesi bununla da bitmedi. Filmin jeneriğinde oyuncunun soyadı ‘Biligner’ olarak yazıldı.

Murat Tolga Şen de haliyle izleyiciyi uyardı. ‘2016 mamulü Ben-Hur filmini izledim. 1959 yapımı olan klasiğin yanından bile geçemeyeceğine emindim ama bu kadar pop bir film beklemiyordum’ diyen Şen, ‘Filmin bir numarası yok ama tarihi film açlığımızdan dolayı Türkiye gişesinin iyi olacağını tahmin ediyorum’ dedi. Konuya Medyaradar’daki köşesinde değinen Şen, filmde Simonides karakterini canlandıran Bilginer’e haksızlık yapıldığını söyledi ve ekledi: ‘Bir Hollywood yapımında Haluk Bilginer’i izlemek için sinemaya gidenler boşuna heyecanlanmasın, bu usta sanatçı filmin başında 3-4 sekansta toplamda 18 saniye (yanlış saymadıysam) görünüyor. Kalabalık Pazar sahnelerindeki bazı figüranların bile filmde ondan daha çok ağırlığı var. İlk filmi defalarca izleyen, Simonides karakterinin kapladığı alanı bilen bir sinemasever olarak hem karakterin yok edilişine hem de Haluk Bilginer’in harcanmasına üzüldüm. Onun sahnelerini sanki çekmişler de kullanmamışlar, acele bir kurguda mundar etmişler gibi geliyor bana. Fakat en büyük ayıp film bittikten hemen sonra... After Credits dedikleri kısımda sanatçının adını Haluk Biligner olarak yazmışlar! Hani, ilk kez bir Hollywood yapımında rol alan isimsiz bir oyuncu olsa anlarım ama... Uzun lafın kısası: Zalımsın Hollywood!’

6 FİLM DAHA VAR

Sinemaseverler Ben-Hur’dan vazgeçip başka filmlerle teselli bulmak isterlerse şayet, bu hafta vizyona giren altı film daha olduğunu belirtelim. Sully, Clint Eastwood’un yönettiği biyografi filmi. Sully’de başrol Tom Hanks’in. Dram türündeki Küçük Adamlar ise ABD-Yunanistan ortak yapımı. Komedi türündki Toz Ol’un en büyük kozu ise oyuncu Jackie Chan. Film bir mafya hikayesi anlatıyor. Simon Verhoeven’in yönettiği Lanetli Mesaj ise Alman yapımı bir gerilim.

Volkan Akbaş’ın yönetmenliğini yaptığı Azem 4: Alacakaranlık, tahmin ettiğiniz gibi korku unsurları içeriyor. El Değmemiş Aşk’ın yönetmen koltuğunda ise Umut Kırca var. Ah filmlerin şu bitmeyen aşk üçgenleri!..