23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Çalıkuşu yeniden sahnede

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Reşat Nuri Güntekin'in romanından sahneye uyarlanan 'Çalıkuşu' balesini tekrar sahneleyecek.

AA20 Mart 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Çalıkuşu yeniden sahnede
MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Veli Dede, Tamburi Cemil Bey, Saadettin Kaynak ve Rahmi Bey'in müziklerinin kullanıldığı, libretto ve koreografisini Merih Çimenciler'in yaptığı, Türkiye prömiyerinden bu yana kapalı gişe oynayan eser yarın Mersin Kültür Merkezi'nde yeniden gösterime sunulacak.Dekor, kostüm ve ışık tasarımını Alexandra Vassılıev'in yaptığı 'Çalıkuşu' balesinin ışık uygulaması ise Tarı Deniz'e ait. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Orkestrası ve MDOB'un sanatçı kadrosuyla sahneye taşınacak eserde başlıca rolleri, Özlem Büşra Ay, Meltem Ayar, Özge Uzun Ösmen, Bleda Özlem, Özge Hoşer, Pınar Humar, Ender Üçdemir, Irakli Bakhtadze, Burak Cebeci, Mahmut Akyol,
Serbülent Biçer, Tarkan Günal ve Tolga Ergen dönüşümlü olarak paylaşıyor. MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, Türk edebiyatının başyapıtı olan Çalıkuşu'nun, bale sahnesinde de başyapıt olmaya aday olduğunu belirtti.