26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

''Darbeye Direnen Kalemler'' 15 Temmuz’u yazdı

Türkiye’nin önde gelen 50 yazarının 15 Temmuz ve sonrasında yaşadıkları bir kitapta toplandı. Darbeye Direnen Kalemler adıyla yayınlanan kitapta Beşir Ayvazoğlu’ndan Sibel Eraslan’a, Yusuf Kaplan’dan Erol Göka’ya pek çok yazar darbe gecesi yaşadıklarını kaleme alarak tarihe not düştü.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
''Darbeye Direnen Kalemler'' 15 Temmuz’u yazdı
Bahçelievler Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin işbirliğiyle hazırlanan kitapta 15 Temmuz şehit ve gazilerine adanmış çok sayıda yazı da bulunuyor. Örneğin Sibel Eraslan, Genelkurmay önünde şehit olan Yasin Ağaroğlu’nun hikayesini anlatırken, Cihan Aktaş, “Köprüye koşan kadınlar” yazısında kamyonetiyle meydanlara direnişçi taşıyan Şerife Boz’un öyküsünü kaleme alıyor.
 
Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bu kitapla, 15 Temmuz’da yaşananları  kalıcı bir esere dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. 
 
15 Temmuz’da bin yazarın imzasıyla “Şahitlik Bildirisi” yayınladıklarını hatırlatan TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı da “Bu şahitliğin tarihe geçmesi ve gelecek nesillerin bugünleri derli toplu okuması açısından elli yazarımızın yazısını kitaplaştırma kararı alarak şahitliğimizi ebedileştirmek istedik.” sözleriyle kitabın hikayesini anlattı.