5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Edebiyat dünyasında büyük buluşma

Yarın, edebiyat, sanat ve siyaset dünyasının buluşacağı adres belli. Necip Fazıl Ödülleri’nin verileceği Haliç Kongre Merkezi… Büyük ödüller, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı törenle sahiplerini buluyor.

9 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Edebiyat dünyasında büyük buluşma

Star Gazetesi tarafından ilki 2014 yılında verilen Necip Fazıl Ödülleri’nin üçüncüsü 10 Aralık 2016 cumartesi akşamı, yani yarın Haliç Kongre Merkezi’nde sahiplerini bulacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşecek ödül töreni siyaset, sanat ve medya dünyasını buluşturacak.

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen Necip Fazıl Ödülleri’nde Saygı Ödülü, Türk hikayeciliğinin büyük ustası Mustafa Kutlu’ya takdim edilecek.

Hikaye ve roman dalında Cihan Aktaş, şiirde Ebubekir Eroğlu, fikir araştırmada 10 ciltlik Büyük Türkçe Sözlük’ün yazarı Yaşar Çağbayır ödül alacak. 

Ayrıca, bu yıl ilk kez verilen ‘Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü’ hikayeci Mustafa Çiftçi ve şair Emel Özkan’a verilecek.

Şair, yazar ve fikir adamı olarak nesillerin üstadı Necip Fazıl Kısakürek’in kültürel ve manevi mirasını yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak maksadıyla verilen Necip Fazıl Ödülleri’nin üçüncüsü saat 18:00’deki kokteyl ile başlayacak.

Tören saati ise 19:00.