19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Festival değil siyaset sahnesi

Bu yıl 36. kez düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin açılış töreni, bir film festivali açılışından çok siyasi şova dönüştü. Onur ödülü verilen isimler, FETÖ tutuklusu sözde gazetecilere selam gönderdi.

6 Nisan 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Festival değil siyaset sahnesi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 36. Uluslararası İstanbul Film Festivali açılış törenine ‘Sinema Onur Ödülü’nü alan oyuncu Macit Koper ve yönetmen Barış Pirhasan’ın sözleri damga vurdu. Koper, ödülünü aldıktan sonra “Bu şenlik havasının devamı için herkese hayırlı geceler, hayırlı günler diliyorum” dedi.  Barış Pirhasan da “Onurlu olmak bugün her zamankinden zor” diyerek ödülünü cezaevindeki sanatçı ve gazeteci yoldaşları adına aldığını söyledi. Törende ayrıca festivalin Sinema Emek Ödülü, merhum Mithat Alam’ın manevi şahsına verildi. Görüntü yönetmeni Çetin Tunca, Selma Güneri de onur ödülü takdim edilen isimler arasındaydı. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde, Tassos Boulmetis’in yönettiği Lodos / Notias filmi gösterildi.  Festivalde 61 ülkeden 207 yönetmenin 186 uzun metrajlı ve 17 kısa filmi gösterilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla sinema sohbetleri ve konserler de gerçekleşecek. Festival, 15 Nisan’da sona erecek.

Gandalf İstanbul’da 

İstanbul Film Festivali’nde Onur Ödülü verilen isimler arasında Yüzüklerin Efendisi’ndeki Gandalf karakteriyle hafızalara kazınan 78 yaşındaki İngiliz aktör Ian McKellen da vardı. British Council işbirliğiyle festivalin onur konuğu olan Ian McKellen, yarın saat 16:00’da Boğaziçi Üniversitesi’nde hayranlarıyla buluşacak.