7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Game Of Thrones’u tasarladı Türkiye’de kursunu verecek

Game of Thrones’un tasarımcılarından Onur Can Çaylı, Medya Akademisi’nde ücretsiz 3D kursu verecek. Çaylı: Sanatçılarımız hayallerini gerçekleştirsin istiyorum.

23 Kasım 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Game Of Thrones’u tasarladı Türkiye’de kursunu verecek

İstanbul İstanbul Medya Akademisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı›nın GENÇDES projesi kapsamında ücretsiz olarak “3D Konsept Tasarım” eğitimi düzenleyecek. Yeni yetenekler ve tasarımcıların kazanılması hedeflenen kurs, Hollywood’tan gelen ünlü konsept tasarımcısı Onur Can Çaylı ile 26 Kasım’da başlayacak.      

Ünlü filmlerde imzası var

Dizayn, çizim teknikleri, canlı model çizimi, program uygulama teknikleri, yaratıcı fikir geliştirme ve 3D (3 Boyutlu) konsept oluşturma teknikleri gibi eğitimler sonunda, başarılı katılımcılara “3D Konsept Tasarım” sertifikası verilecek. İsmini daha çok Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisindeki tasarımlarıyla duyuran Çaylı, Amerika’da animasyon ve görsel efekt üzerine master yaptı. ‘Spiderman’, ‘Man in Black’, ‘Avengers’, ‘Terminator’, ‘Antman’, ‘Unbroken’, ‘Strangerthings’, ‘The  Hunger Games’ gibi filmlerde, televizyon dizilerinde ve bilgisayar oyunlarında çalıştı.Çaylı, Türkiye›de de Hollywood teknolojisi kullanıldığına işaret ederek, sanatsal ve estetik konularda, işi bir boyut ileri götürecek püf noktalarında eksik kalındığını ifade etti. Yapılan işlerde uzmanlaşmanın şart olduğuna vurgu yapan Çaylı, takım ruhuna sahip sanatçılar yetiştiren bir eğitim sistemine ihtiyaç olduğunu anlattı.    

Ülkemi koşulsuz seviyorum

Başarılı olmanın hayal kurarak başladığını aktaran Onur Can Çaylı, ‘Zamanında bana yol göstermesi gereken insanların eksikliğini çektim. Ben bugüne kadar almam gereken eğitimleri alabilseydim, belki de çalıştığım projelerin tasarımcısı değil yönetmeni olacaktım’ dedi. Bu yüzden insanlara yardımcı olmak istediğini dile getiren sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Ülkemi koşulsuz seviyorum ve buradaki sanatçılar da benim gibi hayallerini gerçekleştirsin ve varmak istedikleri noktaya daha kolay varsınlar istiyorum. Medya Akademisi bu noktada bana destek verdi ve eğitimlere başlıyoruz.”