25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Genç sinemacılara ‘altın’ değerinde destek

Senaryodan pazarlama aşamasına dek yerli yapımları desteklemek amacıyla Antalya Film Festivali bünyesinde kurulan Film Forum’a iki kardeş kategori daha geldi.

8 Ağustos 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Genç sinemacılara ‘altın’ değerinde destek

54. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleşen, direktörlüğünü Zeynep Atakan’ın üstlendiği Antalya Film Forum, 22-26 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl dördüncüsü  düzenlenen “Forum”da 200’e yakın alanında uzman, ulusal ve uluslararası sinema profesyoneli ağırlanacak ve Türk yapımlarına verilen destek arttırılacak.

Ortak yapım olanaklarını arttırmayı, sinema sektörünün gelişimini desteklemeyi, yapımcı ve yönetmenleri teşvik ederek Türkiye’de üretilen projelerin uluslararası platformlarda görünürlüğünü ve dolaşımını arttırmayı amaçlayan bir ortak yapım ve proje geliştirme marketi olan Forum, bu yıl Türk yapımlara verdiği desteği arttıracak. 

İKİ YENİ PLATFORM

Antalya Film Forum, kurmaca, belgesel ve yapım aşamasındaki projelerin katılma fırsatı bulacağı “pitching platformları”na ek olarak; bu yıl, iki yeni platforma ev sahipliği yapacak. “Yapımcısını Arayan Projeler Platformu”nda, senaryo geliştirme sunumlarıyla yapımcılarla buluşması sağlanacak ve daha önceki yıllarda verilen “Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu” bu yıl Antalya Film Forum çatısı altında verilmeye devam edecek. 

“Work in Progress Platformu”na, Türkiye’den, çekimlerinin en az yarısını tamamlamış veya post-prodüksiyon aşamasındaki süresi en az 60 dakika olan uzun metraj film projeleri katılabilecek.

“Kurmaca, Belgesel ve Work in Progress Platformları” ve Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu için, projelerin yapım şirketlerinin adına yapımcıları başvurabilecek. 

EYLÜL’E KADAR

“Kurmaca Pitching Platformu” “ Belgesel Pitching Platformu” ve “Yapımcısını Arayan Projeler Platformu” için 7 Ağustos’ta başlayan başvurular 5 Eylül’e kadar kabul edilecek.