27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İlk eserler ilk heyecan

Necip Fazıl Ödülleri bu yıl ilk kez verilen ‘İlk Eserler Ödülü’ ile de gündemde. Bu kapsamda şiirde Emel Özkan, hikayede Mustafa Çiftçi ödüle layık gö-rülen isimler oldu.

7 Aralık 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İlk eserler ilk heyecan

Star Gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle verilen Necip Fazıl Ödülleri’nde bu yıl bir ilk yaşandı. Beşir Ayvazoğlu, Turan Karataş, Nurcan Yurdakul, Osman Konuk, Hicabi Kırlangıç ve M. Fatih Andı’dan oluşan jüri heyeti, Üstad’ın gençlere verdiği önemden hareketle, ilk eserlerini vermekte olan şair ve yazarları da değerlendirmeye aldı. Buna göre, dönemin yaygın eğilimlerinin dışında, kendine has bir şiir evreni kurmayı başaran Emel Özkan ile Anadolu insanının hayatından kesitleri duru ve samimi bir dille, üstelik mizahın imbiğinden süzerek hikayeleştiren Mustafa Çiftçi ödüle layık görüldü. 

Genç yazarlar, ödüllerini 10 Aralık Cumartesi akşamı saat 19:00’da düzenlenecek Necip Fazıl Ödülleri töreninde alacak. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşecek. Aynı gecede şiir dalında Ebubekir Eroğlu, hikaye-romanda Cihan Aktaş, fikir araştırmada Yaşar Çağbayır ödül alacak. 2016 yılı Necip Fazıl Saygı Ödülü ise büyük hikayeci ve sanat adamı Mustafa Kutlu’ya takdim edilecek.  Necip Fazıl Ödülleri gecesinde konukları çeşitli sürprizler de bekliyor olacak.