26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İnşaat mühendisinden şiir kitabı

ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu olan ve İstanbul'da bir çok başarılı inşaat projesine imza atan iş adamı Orçun Oğlakcıoğlu , hayallerini özgür bırakmak ve hayata dair umut aşılamak amacıyla kaleme aldığı ilk şiir kitabı 'Hayal Et' ile TÜYAP Kitap Fuarı Martı Yayınları standında okuyucuları ile buluştu. Fuarda katılımcılardan büyük ilgi gören Oğlakçıoğlu hem okurlarına kitabını imzaladı hem de şiir üzerine okurlarıyla sohbet etti.

13 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İnşaat mühendisinden şiir kitabı

Nisan ayında Martı Yayınları tarafından yayımlanan  D&R, Remzi, İnkılâp mağaza zincirlerinde, diğer tüm kitapçılarda ve internet kitap satış sitelerinde satışa sunulan "Hayal Et" isimli şiir kitabı okuyuculardan büyük ilgi gördü.

İlk kitabında yer alan şiirlerde Oğlakcıoğlu, aşka ve sevgiye dair kelimeleri ardı sıra dizelerken, aşkın her halini mısralarla resmetmiş. Şiirlerinin basit ve anlaşılır ama kelimelerin oyun oynadığı bir bahçe olmasına özen gösteren Oğlakcıoğlu, bazen sokaklarında kaybolurken, bazen bir martının kanadında hayal kurabilmenin güzelliğini yansıtmayı hedeflemiş.

 

Orçun Oğlakcıoğlu, kitabının önsözünde, “Çocukluğumu her özlediğimde bir uçurtma bırakırım evimin gökyüzüne. Bir tek karanlıktan korkan çocuk yüreğim özgür kalır, aydınlığı getirir melek kanatlarında. Rengi, dili yoktur. Tüm kötü duygulardan uzaktır öğrenme bahçesi. Zamanı geri alamasak da yarınlar için hâlâ umut o çocukta. Daha iyi bir dünya, içindeki çocukta gizli... Umut denizimizin en güzel mavisine bir damla ‘Çaba’ da senden olsun. Hadi çocukluğunu hatırla...” ifadelerine yer vermiş.  

 

Oğlakcıoğlu’nun ilk şiir kitabının satışından elde edilen tüm gelir, ülkemizin her bölgesine ve sorununa çözüm getirmek amacıyla kurulan ve eğitimde fırsat eşitliği için çalışarak çocuklarımıza bir umut olmayı amaçlayan Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği’ne (ÇABA) bağışlanmakta olup ; okuyucu hem şiirsel bir yolculuğa çıkmakta hem de çocukların hayallerine umut olmaktadır.