26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Madame Tussauds balmumu heykel müzesi nerede ve nasıl gidilir?

Dünyaca ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds Türk ziyaretçilerini bekliyor. İstanbul'da Grand Pera'da kapılarını açan Madame Tussauds müzesi nerede ve nasıl gidilir?

24 Kasım 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Madame Tussauds balmumu heykel  müzesi nerede ve nasıl gidilir?

Madame Tussauds  müzesi dünyada en çok bilinen ve en çok sevilen müzelerden biridir. Ünlü isimlerin balmumu heykellerinin yer aldığı müzeye her dönemde yoğun ilgi oldu. Madame Tussauds  21. müzesiyle İstanbul’da.

 

Madame Tussauds balmumu müzesi 28 Kasım'dan itibaren misafirleri ile buluşacak.

MÜZEDE YER ALAN İSİMLER

 

Müzede dünyadan ve Türkiye'den tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından yaklaşık 60 ünlü ismin yer alıyor.

Mustafa Kemal Atatürk, Zeki Müren, Steve Jobs, Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), Barış Manço ve Mimar Sinan gibi isimler yer alıyor. Ayrıca kimlerin olduğunundan bahseden Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner  Hz. Mevlana'nın figürünün de yer alacağını söyledi ve ekledi:  "Minyatürler dışında Hz. Mevlana'nın belirli bir resmi olmadığı için, Hz. Mevlana'nın heykeli, 22. kuşaktan torunu Faruk Çelebi'nin vücut hatları kullanılarak oluşturuldu." dedi.

Toplantı sonunda, Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve ünlü pop şarkıcısı Madonna'nın balmumu heykelleri basın mensuplarına gösterildi.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde tarihi bir gezintinin yapılabileceği müzede, Türkiye'den birçok ismin yanı sıra çok sayıda uluslararası müzik, spor ve film yıldızı da görülebilecek. 

Müzede dünyadan ve Türkiye'den tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından yaklaşık 60 ünlü ismin yer alıyor.

 

MADAME TUSSAUDS MÜZESİNE NASIL GİDİLİR? 

 

Madame Tussauds İstanbul, İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasının ilk iki katında, 2 bin metrekarelik alanda konumlanacak. 

 

 Grand Pera :Cercle d’Orient Binası İstiklal Cad. No:56/58 Beyoğlu / İstanbul

 

Taksim'e herhangi bir toplu taşıma aracı ile İstanbul'un her yerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Taksim Meydanı'ndan sonra İstiklal Caddesi üzerinden Grand Pera'ya ulaşabilirsiniz.

 

MADAME TUSSAUDS MÜZESİ GİRİŞ ŞARTLARI

 

Madame Tussauds İstanbul haftanın 7 günü 10:00- 20:00 saatleri arasında hizmet verir. Ortalama ziyaret süresi 1-1,5 saattir. Son giriş saati 19:00'dur. 0-3 yaş için giriş ücretsizdir. 14 yaşından küçüklere mutlaka bir yetişkin eşlik etmelidir.

Öğrenci bileti alan 14 yaşından büyüklerin gişede geçerli öğrenci kimliğini göstermesi zorunludur