27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Reis beğenildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatından bir kesiti beyaz-perdeye aktaran Reis filmi beğeniyle karşılandı. 3 Mart’ta gösterime girecek film için ‘Duygu yüklü ve sade anlatımı var’ yorumları yapıldı.

28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Reis beğenildi

Önceki akşam galası yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatından bir kesitin anlatıldığı ‘Reis’ adlı film beğeniyle karşılandı. Senaryosunu Murat Özdil’in yazdığı filmde, Erdoğan’ın çocukluk yılları, Kasımpaşa’daki mahalle hayatı, siyasete giriş yılları ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından haksız yere hapse gönderilmesi anlatılıyor.  Hüdaverdi Yavuz’un yönetmenliğini yaptığı film için TİM Maslak Show Center’da 2 bin 500 kişinin katılımıyla görkemli bir gala yapıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan’ın da katıldığı galadan seyirciler mutlu ayrıldı. 

Galaya katılanlar arasında bulunan oyuncu Burak Haktanır, ‘Duygu yüklü bir film’ olarak değerlendirdiği Reis ile ilgili olarak ‘Flasback anlatımlarla örülmüş güzel bir hikaye izledik’ yorumunda bulundu. Haktanır, ‘Eş zamanlı olarak Sayın Cumuhurbaşkanımızın çocukluk yıllarını görürken bir yandan da yıldızının parlamaya başladığı çileli 90’lı yılları görüyoruz. Filmde Cumhurbaşkanımızın çocukluğundan itibaren liderlik vasfının bulunduğunu, organizasyon yeteneğine sahip olduğunu aynı zamanda korkusuz ve cesur olduğunu görüyoruz’ dedi.

Haktanır, filmde kendisini etkileyen en önemli ayrıntıyı da şöyle aktardı:  ‘Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı döneminde egemen güçlere boyun eğmediği için bir şiir bahane edilerek hapse atılması ve aynı şiirin yıllar sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla tekrar okuduğunun hatırlatılması benim için en etkileyici sahneydi. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.’

3 MART’TA VİZYONDA

Başrolünü Cumhurbaşkanı’na benzerliğiyle dikkat çeken Reha Beyoğlu’nun oynadığı filmi izleyen sinema eleştirmeni Mete Er de ‘Anlamlı bir hikaye ile karşı karşıyayız’ dedi. Hikayede bazı boşlukların da olduğunu dile getiren Er’e göre Cumhurbaşkanı’nın hayatında önemli rol oynamasına karşın anne Tenzile Erdoğan karakteri filmde yeterince işlenmemiş. Filmin sade bir anlatımla ilerlediğini dile getiren Er, ‘Dokunaklı yan hikayelerle beslenen filmin öyküsü, gelecekte daha büyük filmler yapmaya müsait’ dedi. Kafkasör Film Akademi tarafından hayata geçirilen Reis, 3 Mart’ta sinemaseverlerle buluşacak.      

Propaganda filmi değil

Reis’te başrol oynayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a benzerliğiyle dikkat çeken Reha Beyoğlu, “Reis, siyasi ya da propaganda amaçlı çekilen bir film değil. İnşallah devam filmi gelir’ diye konuştu.