26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sinema nükleer silahtan güçlü

Siyer Vakfı tarafından düzenlenen sinema söyleşilerinde Türk dünyasının birbirini tanımasında sinemanın köprü vazifesi görebileceği belirtildi. Yönet-menler sinemanın silahlardan daha tesirli olduğunu dile getirdi.

17 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sinema nükleer silahtan güçlü

Siyer Vakfı’nın Eyüp’teki merkezinde düzenlenen sinema söyleşilerinin ilkinde, yönetmenler Hocakulu Narlıyev ve Firdevs Azizi konuşmacı olarak yer aldı. İhsan Kabil yönetiminde gerçekleşen toplantıda konuşan Türkmenistanlı Narlıyev “Türkiye’de medyada, gazetelerde ve filmlerde öncelik para olmuş. Filmler para getirmezse o eserin değeri de olumsuz olarak belirleniyor. Bunun için kültür sanat alanında politikaların düzenlenmesi gerekli” dedi.

Uygur Özerk Bölgesi’nden yönetmen Firdevs Azizi de sinemanın, nükleer silahlardan daha güçlü olduğu yorumunu yaptı. Azizi, ‘Şiddet içerikli Amerikan sinemasının gençlerimizi esir almaması için, sevgiyi, merhameti işleyen, kendi geleneklerimizi öne çıkaran filmler yapmak zorundayız. Zira sinemanın etkisi bombalardan daha tesirli olabiliyor’ dedi.

Oturumun moderatörlüğünü üstlenen sinema yazarı İhsan Kabil ise Türk dünyası sinemasında önemli filmler çekilmesine rağmen birbirimiz hakkında iletişim yetersizliği olduğuna vurgu yaptı.