26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

''Türkiye’nin kültürel haritasını çiziyoruz''

Kültürel birikimin siyaset ve ekonomiyi temelden beslediğini vurgulayan TYB Şeref Başkanı Doğan “Bugünün siyasetçi ve devlet adamlarının hepsi kültürel alandan beslenmiştir” dedi.

21 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
''Türkiye’nin kültürel haritasını çiziyoruz''

TÜRKİYE Yazarlar Birliği (TYB) Şeref Başkanı Mehmet Doğan, 38 yıldır faaliyetlerini sürdüren birliğin, 1984’ten beri aksatmadan yapılan yıllık çalışmasıyla Türkiye’nin kültürel haritasını çizdiğini söyledi. Doğan, kültürel birikimin, hayatı baştan sona şekillendirdiğini belirterek, kültür alt yapısı olmadan siyaset ve ekonominin eksik kalacağını dile getirdi. 

DEMOKRATİK YAPI

TYB’nin ‘siyaset üstü’ ve demokratik yapıya sahip bir birlik olduğunu aktaran Doğan “Türkiye’de ekonomi, siyaset ön planda ve kültürel alan geri plana düştü ama biliyoruz ki siyaset ve ekonomiyi temelde besleyen, kültürdür. Bugünün siyasetçi ve devlet adamlarının hepsi kültürel alandan beslenmişlerdir” dedi. Kültürel alanın ihmalinin olumsuz sonuçlar doğuracağının altını çizen Doğan “TYB 2018’de 40. yılını kutlayacak. Devlet adamlarımız en etkili sözlerini, büyük şair ve yazarlarımızın şiirleri ve metinleri eşliğinde söylüyorlar. Halk ile diyalog kurulması gerektiğinde büyük edebiyatçı ve şairlerimizin metinlerini okumak ihtiyacını hissediyorlar” dedi.

GELECEĞE YÖNELİK MESAJLAR

Mehmet Doğan, günümüz edebiyatçılarının önemine dikkati çekerek “Edebiyatçılarımız sadece geçmişte yaşayan insanlar değil. Bugün de önemli şairlerimiz, yazarlarımız var ve bu alanı ihmal etmememiz gerekiyor. Kültürel alan hepimizin beslendiği, geleceğe yönelik mesaj vermemiz gerektiğinde her zaman yararlandığımız bir alan ve biz de bu alanı sağlıklı tutmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.