25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Uzun ince bir yol hikayesi

Çiçek hastalığı nedeniyle 7 yaşında iki gözünü de kaybetmesine rağmen şiirlerine yansıttığı vatanseverlik, hoşgörü, yaşama sevinci, sevgi, birlik ve beraberlik mesajlarıyla hem kendi dünyasını aydınlatan hem de bugünlere ışık tutan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 46. yılında anılıyor.

21 Mart 2019 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Uzun ince bir yol hikayesi

“Uzun ince bir yoldayım/Gidiyorum gündüz gece/Bilmiyorum ne haldeyim/Gidiyorum gündüz gece” dizeleriyle hafızalara kazınan Veysel için bugün memleketi Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde mezarı başında anma programı düzenlenecek.      

Ozanın Sivrialan köyündeki kabrinin ziyaret edilmesiyle başlanacak anma programı, aşığın müzeye dönüştürülen doğup büyüdüğü evde devam edecek.      

Şarkışla ilçe merkezinde aşığın ismini taşıyan Aşık Veysel Kültür Merkezi’nde de çeşitli programlar gerçekleştirilecek.      

Sivas Valiliği ise bu akşam, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde “Uzun İnce Bir Yol Hikayesi” adlı program düzenleyecek. Programda sanatçılar sahne alacak.  

YÜRÜYÜŞ YOLU OLACAK

Öte yandan, Aşık Veysel’i daha çok kişiyle buluşturmak için Sivrialan’da müze haline getirilen evi, kabri ve kendi elleriyle oluşturduğu elma bahçesi arasında yürüyüş yolu yapılacak. Proje kapsamında, Aşık Veysel’in kabri restore edilecek, yürüyüş yoluna heykeller yerleştirilecek.