26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Uzun ince yoldan geliyorlar

Necip Fazıl Şiir Ödülü’nün bu yılki sahibi Ebubekir Eroğlu şiirdeki derinliği kadar, yazdığı yazılarla da edebiyatımıza kaynak eserler kazandırdı. Hikaye-Roman Ödülü’nün sahibi Cihan Aktaş da uzun ince bir yolun diğer yolcusu…

8 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Uzun ince yoldan geliyorlar

Türk şiirinin son 50 yılına damga vuran Ebubekir Eroğlu’nun en büyük özelliği, kadim medeniyet havzasının suyundan içip bugüne dair yeni şeyler söylemesi; etrafına ayna olması, çevresindekileri ışıtması… Aynı zamanda Türkiye’de Necip Fazıl ve Sezai Karakoç’la zirveye ulaşan çağdaş Müslüman entelektüel çizginin günümüzdeki temsilcilerinden biri. Star Gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle verilen Necip Fazıl Ödülleri’nde bu yıl şiir dalında ödüle layık görüldü Ebubekir Eroğlu oldu. 

Cihan Aktaş ise edebiyat dünyasında hikaye, roman ve denemeleriyle iz bırakan kalemlerden biri. Bu yıl hikaye ve roman dalında Necip Fazıl Ödülü’ne layık görülen Aktaş, eserlerinde yerli bir bakışla, daha çok mütedeyyin kadının bilhassa son otuz yıldır kişilik ve kimlik değerleri için verdiği mücadeleyi anlattı. Modernizmin açıkça ya da dolaylı bir biçimde hayatımıza müdahelesi de  Aktaş’ın gündeminde oldu hep.  Necip Fazıl Ödülleri ödül töreni 10 Aralık Cumartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı görkemli bir törenle sahiplerini bulacak. Tören, İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde saat 19:00’da başlayacak.