20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

‘Z kuşağı’ sergisini açtı

Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, akademisyenlerin danışmanlığında hazırladığı Z-code isimli sene sonu sergisi 9 Haziran’da Suma Space’te açıldı.

16 Haziran 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
‘Z kuşağı’ sergisini açtı

23 Haziran Cuma gününe dek açık kalacak olan sergi, Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin kampüs dışında hayata geçirdiği ilk sergi olarak dikkat çekiyor.

Sergilenen eserlerin tamamı, Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin sene içerisinde dersler için hazırladığı interaktif enstalasyonlar, multimedya çalışmaları ve görsel iletişim tasarımı projelerinden oluşuyor.

‘Z-code’ isminin de bir anlamı var tabii ki… İlk kez gerçekleştirilen sergi olması dolayısıyla telaffuz olarak “zigot” sözcüğünü çağrıştırması hem de sergiye katkı sağlayan öğrencilerin de  dahil olduğu “z” kuşağının kodlama ile olan ilişkisine işaret ettiği için seçildi.

Serginin ana teması, sadece dijital olanı değil, kültürel, biyolojik, ekolojik ve dilsel kodları da içermesi, üretilen işlerin çeşitlenmesinin önünü açıyor. Sergilenen çalışmaların bir kısmı Deleuze ve Zizek’in yaptıklarına göndermelerde bulunurken, yazılı metinlere yapılan bu göndermeler ile söz konusu argümanlar tartışmaya açılıyor.