26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

14 Şubat Sevgililer Günü mesajları sevgiliye özel şiirler

14 Şubat Sevgililer Günü mesajları en güzel resimli mesajlar ve sevgiliye en özel şiirler sizler için haberimizde. 14 Şubat Sevgililer Günü kutlanıyor.

14 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
14 Şubat Sevgililer Günü mesajları sevgiliye özel şiirler
14 Şubat Sevgililer Günü mesajları resimli mesajlar sevgiliye en özel şiirler... 14 Şubat Sevgililer Günü kutlanıyor. Birçok kişi kısa mesaj SMS atmak ve paylaşımda bulunmak için bugüne özel kısa mesajlar, şiirler ve resimli mesajlar arıyor. Haberimizde ne güzel Sevgililer Günü mesajlarını, şiirlerini ve resimli mesajları bulacaksınız. İşte en özel ve güzel mesajlar, şiirler ve Sevgililer Günü neden kutlanır, nasıl çıktı, çıkış tarihi ne? sorularının cevabı.
 
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ EN GÜZEL MESAJLAR VE RESİMLİ MESAJLAR
Yedi ayrı iklimden yedi çeşit arı getirseler yedi çeşit arı yedi ayrı çiçeği dolaşsa yedi ayrı çiçekten bal yapsa senin kadar tatlı olamaz... İyi ki varsın!
 
Bugün her zamankinden farklı bir şey yapayım dedim olmadı yine sana defalarca aşık olup seni düşündüm... Sevgililer günün kutlu olsun!
 

Seni her düşündüğümde kalbime bir yıldız çiziyorum. Benim şimdi kaç yıldızım var biliyor musun? Benim artık bir gökyüzüm var... Sevgililer günümüz kutlu olsun!
 
Hani gözler vardır sözleri anlatır, hani sözler vardır gözleri anlatır, bir de aşk vardır seni anlatır... Nice sevgililer günlerine minik bebeğim.
 
Nasıl ki uzaktaki yıldız parlak gelirse insana, uzakta olduğun için tutkunum sana! Hani en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için tutkunum sana.
 

İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu. Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim. Sevgililer günümüz kutlu olsun!
 
Yüreğin kadar yanındayım. Kendini yalnız hissettiğinde elini kalbine koy; ben hep ordayım!
 
Yüreğimdeki tek arzu, hayalimdeki tek tutku, beni yaşatan tek duygu senmişsin bebeğim... Sevgililer gününü kutluyorum. Daha nice yıllara.
 
Bulutlara yükledim hasretimi, rüzgarlarla yolladım sevgimi, yağmurlar yağdırdım gözyaşlarımla küçük melekler gönderdim seni öpmeye! Sevgililer günün kutlu olsun!
 
Gece bir başka giyer siyahını, yıldızlar daha bir sönük olur ve hayat daha bir kahpe oynar oyununu sen yanımda yoksan eğer. Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarında mutluluk, yüreğinde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasında iyi geceler öpücüğü, uzat yanağını.
 

Kimsin sen? Yaşamak isteyip de yaşayamadığım umutlarım, farkında olmadan yıllardır beklediğim mi? Kimsin sen? Sen benim sevgilimsin, sevdiğimi söyleyebildiğim.
 

Seni sevdiğim kadar yaşasaydım ölümsüzlüğün adını aşk koyardım... Sevgililer günün kutlu olsun biricik aşkım!
 
Sana doğru bir kelebek uçurdum, dağları denizleri aştı seni buldu, yanağına ufacık bir öpücük kondurdu. Hissettin mi? Sevgililer günün kutlu olsun!
 
Sen çöllerde serap gibisin, engin denizlerde yakamoz gibisin, ışığım sensin, güneşim sensin... Bil ki çok özlendin... Sevgililer günün kutlu olsun!
 
Maviler giyer bulut olurum, yeşiller giyer bahar olurum, bakarsın bir gün beyazlar giyer senin olurum. Sevgililer günün kutlu olsun.
 

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDİR?
Sevgililer gününün tarihçesi ise 3. yüzyılda Aziz Valentine’nin gizlice kıydığı nikahlara dayanıyor. M.S. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Claudius II, ordusunu güçlendirmek için genç erkeklerin evlenmesini yasaklamıştır. Rivayete göre bu yasağa karşı gelen Aziz Valentine, gizli nikahlar düzenleyerek gençleri evlendirmeye devam etmiştir. İhanetin karşılığını canıyla ödeyen Aziz Valentine M.S. 270 yılında 14 Şubat’ta idam edilmiştir. Bu nedenle her yıl 14 Şubat’ta Sevgililer günü kutlanmaktadır.
 
Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel bir gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.
 
GÜNÜMÜZDE 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ
14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.
 
Sevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.
 
Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir. Bunların yanı sıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.
 
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN EN ÖZEL ŞİİRLER
Sevgi, el ele tutuşmaktır, 
Sevgi, göz göze bakışmaktır. 
Sevgi, bir kelebek, 
Sevgi, bazen de bir çiçek. 
Sevgi, hırlaşmak değil paylaşmak, 
Sevgi, kavga değil aşkla yaklaşmak. 
Sevgi, yürekte duyulan kıpırtı, 
Sevgi, gözde görülen pırıltı. 
Sevgi, yuva sıcağı, 
Sevgi, ana kucağı. 
Sevgi, esirgemek, kollamak, 
Sevgi, bir yetim saçı okşamak. 
Sevgi, goncadır, gül olup açılan, 
Sevgi, şekerdir, dillerden saçılan. 
Sevgi, çevredir, yeşildir daldır, 
Sevgi, sohbettir, muhabbettir baldır. 
Sevgi, gönlü hoş tutan hece, 
Sevgi, aydınlık, pırıl pırıl gece. 
Sevgi, var ile yok arası, 
Sevgi, iki kaşın arası. 
Sevgi, nimet, aş ekmek, 
Sevgi, bir türkü, bir gayde çekmek. 
Sevgi, var olmak, var olanı bilmek, 
Sevgi, haddini bilmek, kendine gelmek. 
Sevgi, kul olmak, kulluk etmek, 
Sevgi, Yaradan’a şükretmek.
Sevgililer Günü, bizim için hergün.
 
Sevgililer Günü Şiiri
Sen sevdiğimsin her anımda aklımda olansın
En değerli varlığımsın en başta aşkımsın
Varlığımın sebebisin ::
Gülüşlerin bana yeter gülüm
İkazsızca seviyorum diye biliyorum işte;;;
Leyla’yı andırdın bana mecnun misaliyim,, 
Ey deli yüreğimin dermanı, devası
Resimlerin ağlatıyor aşkını ben de