5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Alara Bozbey kimdir

Oyuncu Alara Bozbey 1986 yılında Litvanya'da dünyaya geldi. Uzun yıllar Litvanya'da yaşadıktan sonra annesi bir Türk vatandaşı ile evlenince Alara Bozbey de annesi ile birlikte Türkiye'ye yerleşmiş ve ülkemizde oyunculuk yapmaya başladı.

23 Şubat 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Alara Bozbey kimdir

ALARA BOZBEY KİMDİR?

Oyuncu Alara Bozbey 1986 yılında Litvanya'da dünyaya geldi. Uzun yıllar Litvanya'da yaşadıktan sonra annesi bir Türk vatandaşı ile evlenince Alara Bozbey de annesi ile birlikte Türkiye'ye yerleşmiş ve ülkemizde oyunculuk yapmaya başladı. Uzun süredir ülkemizde yaşayan Alara Bozbey, Türk vatandaşlığına geçmiş ve gerçek adı olan Aliona ismini Alara olarak değiştirdi. Alara Bozbey Türkiye'ye yerleştikten sonra ülkemizde oyunculuk yapmaya başlamış ve ilk adımı da bir zamanlar Kanal D ekranının fenomen dizilerinden olan Yabancı Damat dizisi ile attı. Star TV’de yayınlanan Dolunay dizisinde rol aldı.

Sinema filmi deneyiminden sonra 2010 yılında tekrar dizi setlerine dönmüş ve pek çok yıldız oyuncunun ekipte bulunduğu Karadağlar dizisinde oynamıştır. 1 yıl süren bu diziden sonra 2012 yılında başlayan Benim İçin Üzülme adlı dizide rol alan oyuncu artık televizyon dizilerinin vazgeçilmezi olmuştur. 2015 yılında ise Gamsız Hayat dizisinde rol aldı. Oyuncu en son olarak geçen haftalarda final yapan Dolunay dizisi kadrosunda yer almaktaydı.

Rol aldığı dizi ve filmler;

Dolunay

Gamsız Hayat

Benim İçin Üzülme

Karadağlar

Süper Ajan K9

Prenses Perfinya

Adanalı

Hepsi 1

Evimin Erkeği

Arka sokaklar

Yabancı Damat