27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Köy hayatı zenginin değil özgür adamın işi

İstanbul’u terk edip Köyceğiz’deki çiftliğinde organik bir yaşam süren Yılmaz Erdoğan “Köyde yaşamak parası olanın değil özgür adamın işi” dedi.

Nil Özer21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Köy hayatı zenginin değil özgür adamın işi

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği ‘Ekşi Elmalar’ın basın toplantısı, Ritz Carlton Otel’de gerçekleşti. Vizontele’nin devamı niteliğinde bir film yaptıklarını belirten Yılmaz “Ekşi Elmalar gerçek olaylardan esinlenmiş bir hikaye. Dedemin, teyzelerimin hikayesi diye çok bahsi geçiyor. Bir yönüyle doğru ama değiştirilmiş bir hikaye. Bu filmi gururla torunlarıma izlettiririm” dedi. Filmi Van’da değil de Muğla’da çekmesinin nedenini sinema teknolojisinin gelişmesine bağlayan Erdoğan “Köyceğiz’de hayat nasıl gidiyor?” sorusuna “Bana bunu çok diyorlar tuzun kuru sen tabii rahat gidersin diyorlar. Bu, parası olanın değil özgür adamın yapacağı bir iş. İstanbul’da çay 15 lira orada 1 lira. Cesaret işi, köklü bir değişim. Toprakla içli dışlıyım. Çok güzel bir hayat. Herkese şiddetle tavsiye ederim” diye cevap verdi. 

HAYATI ‘MÜNAŞAKA’DA

28 Ekim’de vizyona girecek ‘Ekşi Elmalar’ 70’li yılların Hakkarisi’nde muhteşem bir elma bahçesinde başlayan ve Antalya’da son bulan bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyacak. ‘Ekşi Elmalar’ filmi ile Berlin Film Festivali’ne başvuru yapan Yılmaz Erdoğan, merak edilen yeni hayatını da tek kişilik gösterisi ‘Münaşaka’da anlatacak.