26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Filiz Aker'den Dora Ercan'e şok görev Vatan Şaşmaz cinayeti yeni gelişme

Vatan Şaşmaz cinayeti son dakika gelişmesi yaşandı! Vatan Şaşmaz'ı öldürüp daha sonra da intihar eden Filiz Aker'in yeğeni Dora Ercan, 'O gün otelde olmamın sebebi, teyzem bana görev vermiş, cesetler şişmesin diye oradaymışım.' dedi. Filiz Aker cinayet öncesi telefonda aradığı konular gündeme bomba gibi düştü. Ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz’ın Filiz Aker tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma kapanarak takipsizlik kararı verildi. Savcılık, olaydan önce Aker’in cep telefonundan “Kadavra bağışı nasıl yapılır?”, “Siyanür nedir?” ve “Ölü insanın vücudu neden sertleşir” gibi araştırmalar yaptığını tespit etti. Peki Vatan Şaşmaz kimdir? İşte Vatan Şaşmaz cinayeti ve Filiz Aker ölümü ile ilgili yeni gelişme...

16 Ocak 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Filiz Aker'den Dora Ercan'e şok görev Vatan Şaşmaz cinayeti yeni gelişme

Vatan Şaşmaz cinayeti son dakika gelişmesi yaşandı! Vatan Şaşmaz'ı öldürüp daha sonra da intihar eden Filiz Aker'in yeğeni Dora Ercan, 'O gün otelde olmamın sebebi, teyzem bana görev vermiş, cesetler şişmesin diye oradaymışım.' dedi. Filiz Aker cinayet öncesi telefonda aradığı konular gündeme bomba gibi düştü. Ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz’ın Filiz Aker tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturma kapanarak takipsizlik kararı verildi. Savcılık, olaydan önce Aker’in cep telefonundan “Kadavra bağışı nasıl yapılır?”, “Siyanür nedir?” ve “Ölü insanın vücudu neden sertleşir” gibi araştırmalar yaptığını tespit etti. Peki Vatan Şaşmaz kimdir?  İşte Vatan Şaşmaz cinayeti ve Filiz Aker ölümü ile ilgili yeni gelişme...
 

SİYANÜR NEDİR? DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ı Beşiktaş'taki bir otelde öldüren Filiz Aker, daha sonra da intihar etmişti. Aker'in telefonunda çıkan aramalara yeğeni Dora Ercan açıklık getirdi. Ercan, "İkisinin öldüğü gün benim de otelde olmamın bir sebebi vardı. Teyzem onu bile düşünmüş." dedi.
 
"CESETLER ŞİŞMESİN DİYE BENİ ÇAĞIRMIŞ"
Cinayet günü otelde bulunan Filiz Aker'in yeğeni Dora Ercan, teyzesinin kendisini özellikle otele çağırdığını ve görev verdiğini düşündüğünü söyledi. Ercan, "Teyzem bana görev vermiş. Cesetler şişmesin, kokmasın, bir an önce onları bulayım diye beni çağımış." dedi.
 
"TOPRAĞIN ALTINA GİRMEKTEN KORKARDI"

Teyzesinin ölümden sonrasını çok fazla düşündüğünü anlatan Dora Ercan, "Toprağın altına girmekten çok korkardı. O yüzden kadavra bağışlamayı araştırmıştır." diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sunucu Vatan Şaşmaz 27 Ağustos 2017 günü Beşiktaş’ta bulunan Conrad The Boshpous otelin odasında eski manken Filiz Aker tarafından öldürülmüştü. Şaşmaz'ı dört kurşunla öldüren Aker’in sonrasında intihar etiği belirlenmişti. Yaklaşık 5 aydır devam eden soruşturma bugün tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Filiz Aker’e cinayeti işlemesinde yardım eden ya da Aker’i cinayete azmettiren birinin varlığına dair bulguya rastlanılmadığını belirten savcılık, olayın tek faili olan Aker’in de hayatına son verdiği için soruşturma yapılamayacağına karar vererek dosyayı kapattı.



Cinayetten önce araştırma

Filiz Aker’in telefonunda yapılan incelemede ise oldukça dikkat çekici bulgulara rastlanıldı.

Olaydan yaklaşık 1 ay kadar önce Aker’in telefonun arama motorundan, “Siyanür”, “Organ bağışı hangi hastanelerde yapılıyor”, “Kadavra bağışı nasıl yapılır?”, “Ölünce vücut neden ağırlaşıyor”, “Ölü insanın vücudu neden sertleşir”, “Silah askıları nerede satılıyor” ve “Korse silah kılıfı” aramaları yaptığı ortaya çıktı.

Olay günü öncesi konuşmuşlar

Filiz Aker ve Vatan Şaşmaz’ın olay günü ve öncesine dair konuşma ve mesajlaşma kayıtlarının da olduğu belirtilen kararda ikilinin olay günü otelde buluşmak için anlaştıkları vurgulandı. Arıca Şaşmaz’ın olay günü sık sık Aker’e mesaj atıp yeri hakkında, “Geliyorum”, “Az kaldı” şeklinde mesajlar attığı da tespit edildi.

Yapılan otopsi incelemesinde Vatan Şaşmaz’ın vücuduna isabet eden 4 kurşunun da öldürücü nitelikte olduğu, uzaktan atış yapıldığı ve kurşunlardan 1’inin boynuna diğer 3’ünün ise sırtına isabet ettiği belirtildi.

Kanlı eldiven adli emanette kalacak

Olay anında Filiz Aker’in sağ elinde olan kanlı eldiven’in de adli emanete saklanmasına karar verildi. Ayrıca savcılık, 11 Aralık 2017 tarihinde soruşturma devam ederken bazı basın yayın organlarında çıkan, “Vatan Şaşmaz dosyasına takipsizlik” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve yalan haber yapanlar hakkında gerekli işlemlerin başlatacağını da belirtti.


VATAN ŞAŞMAZ KİMDİR?

1974 senesinde dünyaya gelen Vatan Şaşmaz aslen Çanakkalelidir.

Vatan Şaşmaz Çapa Ortaokulu, Şehremini Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. 2002 yılında Çocuklar Duymasın dizisine Engin karakteri ile oyunculuk hayatına adım atan Vatan Şaşmaz Magazin Gazetecileri Derneği tarafından en iyi erkek sunucu seçilmiştir.

Bir çok programın sunuculuğunu yapan Vatan Şaşmaz oyunculuk kariyerindede yine bir çok dizide rol almış son olarak yazarlığa adım atmış ve Öteki Yüzüm Gri isimli bir kitap yazmıştır.

Günümüzde birçok TV kanalındaki programlarda ve çeşitli organizasyonlarda sunuculuk yapan Vatan Şaşmaz, bir süre boyunca TRT Spor’da yayınlanan Taraftar Yarışıyor adlı programı sunmuştur.

Öte yandan bir süre boyunca da TVem kanalında yayınlanan Vatan Mutfağı adlı yemek programını sunmuştur.

Vatan Şaşmaz’ın rol aldığı projeler

2006 senesinde Aynı Çatı Altında
2005 senesinde Belalı Baldız : Konuk Oyuncu
2005 senesinde Çılgın Yuva : Ati karakterini oynamıştır
2004 senesinde Avrupa Yakası : Konuk Oyuncu
2002 senesinde Çocuklar Duymasın : Engin karakterini oynamıştır

14 Temmuz 2011 tarihinde İngiltere'de konsoloslukta Nurşen Kocayaş ile dünya evine giren Vatan Şaşmaz, Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi'nde 10 Ocak 2014 tarihinde anlaşmalı boşanma kararıyla 2,5 yıl süren evliliğinden tek celsede boşandı.

Ardından 13 Eylül 2015 tarihinde Vatan Şaşmaz, bir yıldır birlikte olduğu mimar Yasemin Adalı ile evlendi.

27 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Beşiktaş'ta ünlü bir otelde Vatan Şaşmaz, Filiz Aker tarafından vurularak öldürüldü. Aker daha sonra intihar etti.

Şaşmaz'ın sırtından vurulduğu, Aker'in de başına ateş açarak intihar ettiği tespit edildi