8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

#BozDolarıAlLirayı twitter'da gündem oldu

Dövizde yaşanan yükseliş vatandaşları harekete geçirdi. Twitter'da #BozDolarıAlLirayı hastag'i gündemin ilk sırasına yükseldi.

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
#BozDolarıAlLirayı twitter'da gündem oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası, altın değer kazansın.' çağrısına destek artarak devam ediyor.
 
Dolar ve Euro'daki artışa karşı Türk parasının değerlenmesin yönündeki çağrılara kayıtsız kalamayan vatandaşlar sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.
 
"#BozDolarıAlLirayı" hastag'i Twitter gündeminin ilk sırasında yer aldı.
 
"#BozDolarıAlLirayı" başlığıyla binlerce tweet atılıyor.
 
İşte twitter'daki bazı mesajlar;
 
- Madem Türk sün üstüne düşeni yap #BozDolarıAlLirayı
 
- Türkiye'mizin sıkıntıya düşmesi sanki bir takım insanları memnun ediyor nasıl vatandaşlık anlayışı hainlere fırsat verme #BozDolarıAlLirayı
 
- Bu milletin asaleti 15 Temmuz'la başlayıp 15 Temmuz'la bitmiş bir olay değildir. 
Doları olanlar: #BozDolarıAlLirayı 
 
- Haydi Türkiye  #BozDolarıAlLirayı 
 
- Dolarını bozdur Kafirlerin oyunu bozulsun. 
 #BozDolarıAlLirayı
 
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
 
Bugünkü konuşmasında dövizdeki hareketliliğe değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, 'Dolar şöyle oldu, böyle oldu' ne olursa olsun. Ben milletime şunu hatırlatıyorum, sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum, yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var, gideceğiz, dövize değer kazandıracağız? Gelin bunu yapın. Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır. Hiç endişe etmeyin, bu oyunu kısa zamanda bozarız. Bundan önce de bunu yaptılar, 2007-2008'de de yaptılar. O zaman ne dedim: 'Teğet geçecek.' Aynı şeyi yine söylüyorum, teğet geçecek." demişti.