19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dink suikastı tetikçisi Samast'ın hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı

24 TV Hrant Dink suikastı tetikçisi Ogün Samast'ın daha önce hiç yayınlanmamış görüntülerini ortaya çıkardı.

8 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
24 TV Hrant Dink suikastı tetikçisi Ogün Samast'ın daha önce hiç yayınlanmamış görüntülerini ortaya çıkardı. 24 Haber Merkezi'nin ulaştığı bu görüntüler Samast yakalandıktan hemen sonra Samsun'da kaydedildi. Görüntülerde Tetikçi Samast'ın bir kahraman gibi ağırlanmasından cinayet anını anlatmasına kadar pek çok çarpıcı ayrıntı dikkat çekiyor.
 
Görüntüler 9 yıl öncesine ait. Yer Samsun Emniyet Müdürlüğündeki bir çay ocağı. Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran bir suikastın, Hrant Dink suikastının üzerinden henüz 36 saat geçmiş. Tetiği çeken Ogün Samast, bir grup polis ve jandarma arasında görülüyor.
 
 
24'ün ulaştığı görüntülerde kan donduran ayrıntılar var
 
Saatler önce bir gazeteciyi katleden Ogün Samast Emniyet'te kahraman edasıyla ağırlanıyor. Devlet adına görev yaptığını iddia edenler; tetikçiden cebindeki Türk bayrağını çıkarması ve onunla poz vermesini de istiyor. Tam bu sırada Samast'ın yanındaki jandarma görevlisine bir telefon geliyor. Telefonda dikkat çeken bir konuşma kameraya yansıyor.
 
Konuşmada bahsedilen "Ramazan Abi"nin dönemin Trabzon Emniyet Müdürü halen FETÖ üyeliği suçundan cezaevinde olan Ramazan Akyürek olup olmadığı bilinmiyor ancak  15 temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan pek çok delil, Hrant Dink suikastında FETÖ parmağı olduğunu kuvvetlendirdi. Öyle ki FETÖ üyeliğinden tutuklanan 6 jandarma istihbaratçısının, cinayetten 1 gün önce olay yerinde keşif yaptıklarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.  
 
20 ocak 2007 günü Samsun Emniyeti'nin çay ocağında kaydedilen görüntülerde başka çarpıcı ayrıntılar da var. Tetikçi Samast'ın yanında yer alan bir başka kişi cep telefonundan bir görüntü seyrediyor. Bu Samast'in dikkatini çekiyor ve telefonu alarak dikkatle o da söz konusu görüntüyü seyrediyor.
 
İddia o ki dikkatle izlenen o görüntü Dink'in vurulma anına ait
 
24 haber merkezinin ulaştığı görüntülerin devamında jandarma ve emniyet görevlileri Ogün Samast'tan olayı anlatmalarını istiyor. Sorgunun gizli kalacağı yönünde de telkinde bulunuyorlar.
 
Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde önemli bir kırılma noktası olan Hrant Dink suikastında soruşturma devam ediyor. Son sözü ise millet adına karar veren bağımsız yargı söyleyecek.