18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Hadi İpucu sorusu: Azra Akın’ın dünya güzeli seçildiği yarışmada giydiği elbise hakkında neler biliyoruz?

Hadi İpucu sorusu bu sabah Azra Akın ile ilgili geldi. İnternet aramalarında Azra Akın kimdir kaç yaşında nereli soruların yanıtları araştırılırken bir yandandan 19 Şubat tarihli Hadi İpucu sorusu olarak yöneltilen Azra Akın’ın dünya güzeli seçildiği yarışmada giydiği elbise hakkında neler biliyoruz? yanıtı merak ediliyor. Hadi İpucu joker kodu ve günün soruları cevaplarına ilişkin tüm detayları ve yeni gelişmeleri bu habarimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

19 Şubat 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Hadi İpucu sorusu: Azra Akın’ın dünya güzeli seçildiği yarışmada giydiği elbise hakkında neler biliyoruz?

Hadi uygulaması 19 Şubat Salı gününün ilk ipucu sorusunu paylaştı. Uygulama takipçilerine, “Azra Akın’ın 2002 yılında dünya güzeli seçildiği yarışmada giydiği elbise hakkında neler biliyoruz?” sorusunu yöneltti. İşte ipucu sorusunun yanıtı…

Hadi uygulaması ipucu sorusunu magazin gündeminden sordu. Uygulama, geçtiğimiz hafta gündemden düşmeyen elbiseyi takipçilerine sordu. Uygulama ipucu sorusu olarak “Azra Akın’ın 2002 yılında dünya güzeli seçildiği yarışmada giydiği elbise hakkında neler biliyoruz?” sorusunu takipçilerine yöneltti. İşte detaylar…

CEVAP

Cemil İpekçi tarafından tasarlanan elbise, tamamen pazenden yapılmış ve “en iyi elbise” seçilmişti. İpekçi, elbisenin maliyetini de geçtiğimiz günlerde katıldığı bir magazin programında 20 TL olarak açıklamıştı.

PAZEN NEDİR?

Pazen, İçi havlı dışı perdahlı pamuktan dokunmuş kumaş türüdür. Fransızca basin'den gelir. Basin İtalyanca pamuk anlamındaki bambax'tan türetilen bambasin sözcüğünün Fransızca'da 14. yüzyılda aldığı biçimdir. Pazen ya da Hasse adıyla da bilinen bu kumaş, bezayağı örgülü, beyazlatılmış, hafif gramajlı, iç çamaşırlarında ve işleme yapmak için kullanılan bir pamuklu kumaştır. Uygulanan apre türüne göre yumuşak ya da diri tutumlu olabilir. çok ince işlemelik patiskalarda 60-80 Neatkı, cm.'de 84-140 sıklıkta, 56-66 Ne çözgü, cm.'de 80-100 sıklıkta kullanılabilir. Günlük kulanım için dokunan patiskalarda ise, 20-30 Ne çözgü ve atkıdan cm.'de 20-36 sıklıklarda dokunan yapılar uygulanmaktadır.

Hadi Magazin bugün 11.30’da! 🤩
İpucumuz ile yakın geçmişe bir yolculuk yapıyoruz... 🚀 Azra Akın’ın 2002 yılında dünya güzeli seçildiğini hepimiz hatırlıyoruz değil mi? Peki biraz daha detaya girsek? Mesela bu yarışmada giydiği elbise hakkında neler biliyoruz? 🤔🙄👗 .

 

AZRA AKIN KİMDİR?

Azra Akın (d. 8 Aralık 1981, Almelo), Türk manken, model ve oyuncu. Akın, 2002 Türkiye güzeli seçilmiş ve ardından da 2002 Miss World'de Dünya Güzeli unvanını kazanmıştır.

Babası aslen Uşak'ın Karahallı ilçesinden bir zamanlar Eskişehirspor'da futbol oynamış Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun ve şimdi tercümanlık yapan Nazım Akın, annesi ise Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinden Hollanda'da öğretmenlik yapan Ayda Akın'dır. Aile 1971 yılında Hollanda'ya yerleşmiştir. Akın'ın kendisinden iki yaş küçük Doruk adlı bir kız kardeşi vardır.

Azra Akın, Hollanda'da bale, resim ve müzik gibi sanat dallarında eğitim görmüştür.

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağında birincilik kazanmıştır. Daha sonra 2002 yılında Star TV'nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. Bu yarışma sonucu Miss World yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. İlk olarak Nijerya'da düzenlenmesi planlanan yarışma, bu ülkede Amina Lawal adlı kadının evlenmeden çocuk sahibi olması ve bunun sonuncunda ölümle cezalandırılmasını protesto için birçok ülke tarafından boykot edilme tehlikesiyle karşılaşınca Londra'ya alınmıştır. Yarışma sonucunda Miss World unvanını 1932'de Keriman Halis'in ardından Türkiye'ye Istanbulma ikinci defa getiren kişi olmuştur. Bu unvan 1954'te bir Mısırlı güzele verilen dünya güzelliği ödülünden bu yana nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gitmemişti.

Manken - modellik yapmaya devam eden Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

2004'te başrolü Tamer Karadağlı ile paylaştığı Yağmur Zamanı adlı dizide Eylül karakterini canlandırmıştır. 2009'da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Kemal Başar'ın yönetmenliğinde, 72. Koğuş adlı oyunda rol almıştır. Acun Medya tarafından Show TV'de düzenlenen Yok Böyle Dans yarışmasında yarışmacı olarak bulunmuştur. 2011 yılında Star TV'de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012'de M.U.C.K. dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında Kanal D'de yayınlanan Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu olarak Gülten rolünü canlandırdı. Son olarak 2014 yılında konuk olarak Arkadaşım Hoşgeldin'e katılmıştır. Eylül 2014'te vizyona giren Çilek isimli filmde başrol olarak oynamıştır.[1] 2015'te başrollerini İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu'nun paylaştığı Poyraz Karayel adlı diziye, Çiğdem karakteriyle katıldı.

18 ŞUBAT HADİ İPUCU SORULARI VE CEVAPLARI

HADİ BU AKŞAM 20:30'DA

SİLİKONLU, SU BAZLI VE SİLİNEBİLİR ÖZELLİKLERİ OLAN ŞEY NEDİR?

CEVAP: BOYA

Boya, herhangi bir nesneye renk vermek için veya koruma amaçlı olarak uygulanan kaplamaya denir. Boya hemen hemen tüm malzemelere uygulanabilir. En çok kullanıldığı alanlar sanat, tasarım, endüstriyel kaplamalar, ulaşım (şerit çizgileri) ve korumadır (su veya hava temasını kesme amacıyla). Boya kimyasal özelliği bakımından ana olarak yaş boya ve toz boya olmak üzere ikiye ayrılır.

Boyaları temel olarak dört bileşen oluşturur: Bağlayıcı, çözücü, pigmentler ve diğer katkı maddeleri. Bağlayıcının kullanımı zorunludur çünkü içerisindeki katı dolgu maddelerini bağlayarak kurumuş boya filminin oluşmasını sağlayan ve yüzeye yapıştıran, bağlayıcı maddedir. Bağlayıcının cinsi ve miktarı boyanın silinebilirlik, (sadece plastik boya için geçerli olmak üzere) sertlik, yapışma, renk dayanıklılığı gibi özelliklerini belirler. Çözücü, boyanın viskozitesini ayarlamak için kullanılır. Uçucu olup film tabakasının oluşumuna katkıda bulunmaz, fakat yüzey yayılımını gerçekleştirir. Pigmentler boyaya renk ve örtücülük özelliği verir. Bunun dışında katılan her madde film tabakasıyla birleşerek boyaya fiziksel ve kimyasal özellik verir. Boyalar bağlayıcının cinsine bağlı olarak su bazlı ve solvent bazlı olarak ikiye ayrılırlar.

Hadi bugün 12.30'da!

İpucumuz unutulmaz bir Yeşilçam sahnesinden geliyor.🎞 Tarkan film serisinde dev ahtapotun Tarkan'ı öldürmeye çalıştığı sahneyi hatırlıyor musunuz sevgili hadiciler?🙋🏽‍♂️🙋🏼‍♀️
Peki bu sahnenin yer aldığı filmle ilgili neler biliyoruz?🙄🤔 .

DEV AHTAPOT’UN OLDUĞU TARKAN FİLMİNİN ADI NEDİR?

Cevap: Tarkan Viking Kanı

TARKAN FİLMLERİ HAKKINDA

Tarkan filmi, kurgusal karakter Tarkan üzerine yazılmış Mars’ın Kılıcı isimli çizgi romandan uyarlanan 1969 yapımı fantastik Türk filmidir.

Tunç Başaran tarafından yönetilen film Sezgin Burak’ın Mars’ın Kılıcı adındaki çizgi romanına sadık kalınarak çekilmiştir. Tarkan serisinin ilk filmi olan bu filmde devam filmlerinde de olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır.

Tarihsel film niteliği de taşıyan yapımda Avrupa Hun İmparatoru Attila, Vandal Kralı Genseriko ve Roma İmparatoru Valentinianus’un Savaş Tanrısı Mars’ın sihirli kılıcını el geçirme çabaları işlenmektedir.

Film, Karadeniz’in kuzeyini fetheden Avrupa Hunları’nın başbuğu Attila’nın yavaş yavaş Avrupa kıtasına yayılmaya başladığı günlerde geçmektedir. Avrupa’dan sonra bütün dünyaya hükmetmek isteyen Attila sadece Moro diye bir rahibin bildiği Savaş Tanrısı Mars’ın kılıcını da ele geçirmek istemektedir. Çünkü bu kılıcı kim ele geçirirse dünyaya da o hakim olacaktır. Savaş Tanrısı Mars yeryüzünden giderken bu kılıcı bir kayaya saplamıştır. Mars’ın kılıcı yüzyıllardır kendisini kayadan çıkarıp dünyanın hakimi olacak insanı beklemektedir. Hunlar’ın korkusundan dehşete düşmüş olan Avrupa hükümdarları da bir tek ümidin peşindedirler: Savaş Tanrısı Mars’ın kılıcı. Ancak ona sahip oldukları anda Attila’nın gücüne karşı durabileceklerine inanmaktadırlar.

Bir yandan Vandal ülkesinin vahşi, gözünü budaktan sakınmayan kralı Genseriko; diğer yandan sinsi, hunhar, çılgın Roma İmparatoru Valentinianus. Her ikisi de Attila’nın Avrupayı istila etmesine karşı koyabilmek için Mars’ın kılıcına sahip olabilme çabasındadırlar.

Hadi Nedir?

Hadi Türkiye’nin ilk canlı bilgi yarışması uygulamasıdır. Her gün hatta bazı günler günde 2 kez canlı yayında katılımcılar sorulan sorulara doğru cevap vererek, o yarışma için belirlenen ödül havuzundaki parayı eşit olarak bölüşürler. Bu yarışmada puan yerine para kazanırsın. Hem de Türk Lirası olarak kazandığın paran bakiyene yarışma sonrasında anında yatar.

Hadi Bilgi Yarışması Ücretli midir?

Hadi Bilgi Yarışması ücretli bir uygulama değildir. Dilediğin zaman telefonuna ya da tabletine indirip sen de yarışmaya katılabilirsin.

Hadi Bilgi Yarışmasını Apple Store ya da Google Play üzerinden indirebilirsin.

Hadi Bilgi Yarışması Gerçek para mı veriyor?

Evet, yarışmadan kazandığın para Hadi Bilgi Yarışması hesabına yatar ve hesaptaki para 20 TL’ye ulaşınca istediğin gibi çekebilirsin.

Hadi Bilgi Yarışmasından Kazandığım parayı nasıl çekerim?

Uygulamanın ana sayfasında bulunan bakiyeye tıkla iban numaranı gir ve kazandığın parayı hesabında gör…

Hadi Bilgi Yarışmasını Nasıl Oynarım?

Öncelikle uygulama marketlerinden Hadi Bilgi Yarışmasını indir ve kur.

Uygulamayı açtığında senden telefon numaranla kayıt olman istenecek.
Kullanıcı adını ve gerekli bilgileri gir ve yarışma saatini bekle
Yarışmaya katıldığında sorulan soruları sana verilen süre sona ermeden doğru olarak cevapla.
Eğer tüm soruları doğru bilirsen ödüle hak kazan.

Cep telefon numaram neden gerekli?

Hesap onaylanması ve hesap güvenliği için bu işlem gerekli.

Peki Hadi bu parayı nereden ve nasıl dağıtıyor?

Şirket yatırımcıları, sponsorlar ve reklam verenler tarafından elde edilen paralar kullanıcılara dağıtılıyor.

Arkadaşım referans kodumu kullandı ama ben joker kazanamadım?

Doğru referans kullanıcı adını girildiğinden emin ol. Arkadaşın ilk oyununu oynadığında sen de joker hakkını kazanacaksın. Uygulamaya kayıt olurken senin kullanıcı adını girmediyse her zaman ayarlar kısmından girip sana can kazandırabilir.

Kaç tane joker kazanabilirim ve bu jokeri nasıl kullanırım?

Arkadaşlarını davet ederek joker kazanabilirsin. Ayrıca uygulama üzerinden gönderilen mesajlarda ya da hadi instagram adresinden gönderilen mesajlarda yer alan görevleri yerine getirerek joker kazanabilirsin. Kazandığın bu jokerlerin sadece 1 tanesini sadece bir yarışmada kullanabilirsin.

Kayıt olurken kullandığım kullanıcı adımı sonradan değiştirebilir miyim?

Maalesef kullanıcı adını değiştirmen mümkün değil.

Hadi İpucu sorusu bu sabah Azra Akın ile ilgili geldi. İnternet aramalarında Azra Akın kimdir kaç yaşında nereli soruların yanıtları araştırılırken bir yandandan 19 Şubat tarihli Hadi İpucu sorusu olarak yöneltilen Azra Akın’ın dünya güzeli seçildiği yarışmada giydiği elbise hakkında neler biliyoruz? yanıtı merak ediliyor. Hadi İpucu joker kodu ve günün soruları cevaplarına ilişkin tüm detayları ve yeni gelişmeleri bu habarimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.