26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sayısal Loto çekilişi sonuçları Milli Piyango

Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı. Uzun dönemdir devir eden Sayısal Loto 13 Ağustos 2016 tarihinde büyük ikramiye verdi. Sayısal Loto 1031. hafta kazandıran numaraları 13 – 18 – 19 – 20 – 38 – 49 olarak belirlendi.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sayısal Loto çekilişi sonuçları Milli Piyango

Sayısal Loto sonuçları bu akşam açıklanacak. Sayısal Loto bu hafta 4 milyon TL üzerinde ikramiye vermesi bekleniyor. 13 Ağustos 2016 tarihli Sayısal Loto çekilişi sonucu, kazandıran numaralar ve Milli Piyango sorgulama ekranı star.com.tr’de. Milli Piyango İdaresi tarafından çekilişi yapılan ve her Cumartesi günü vatandaşlarımız tarafından büyük bir ilgiyle oynanıyor. Sayısal Loto’nun özellikleri, kazandıran numaralar ve merak ettiğiniz bütün detayları burada.

Sayısal Loto sonuçları Milli Piyango İdaresi tarafından açıklandı. Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen şans oyunu Sayısal Loto çekilişi belli oldu. Sayısal Loto’da altı bilen bir kişi yaklaşık 4.5 milyon liralık ikramiyenin sahibi oldu. Sayısal Loto 1031. hafta kazandıran numaraları 13 – 18 – 19 – 20 – 38 – 49 olarak belirlendi.

MPİ tarafından 1030 kez düzenlenen Sayısal Loto’da altı bilen bir kişi çıktı. Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre kuponunu Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki bir bayiden yatırdığı öğrenilen talihli, 4 milyon 526 bin 898 lira on kuruş kazandı.

Sayısal Loto çekilişinde altı dışındaki bilenlerin dağılımı şöyle oldu; 5 bilen 200 kişi 3 bin 486 lira yirmi beşer kuruş, 4 bilen 10 bin 574 kişi 50 lira otuzar kuruş, 3 bilen 200 bin 353 kişi 7 lira otuz beşer kuruş ikramiye kazandılar.

Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen, katılımcıların 1-49 sayı kümesi içinden çekilişle belirlenecek olan 6, 5, 4, ve 3 sayının doğru tahmin edilmesine dayanan ve kısaca " oyun " olarak da ifade edilen şans oyunudur.  Çekiliş özel çekiliş küresi kullanılmak suretiyle oyun planına göre dağıtılacak ikramiyeleri kazanacak numaraların belirlenmesidir. Çekilişler İdarece belirlenecek gün ve saatte gerçekleştirilir.  İkramiyelerin ödenmesinde yetkileri dahilinde olması koşuluyla bayiler ve İdarece belirlenen Şubeler yükümlüdür.  İkramiyelerin, bayiler ve Şubelerce ödenme süreleri idarece belirlenir. İkramiyeler, çekiliş tarihinden itibaren 1 yıl geçtikten sonra zaman aşımına uğrar.  Sistem tarafından kabul edilmeyen sahte, tahrif edilmiş, yırtılmış, zaman aşımına uğramış, iptal edilmiş biletlere ikramiye ödenmez. Bir bilete ikramiye ödenebilmesi için en az çekilen sayılar, barkot, bilet güvenlik numarası ve arka yüzündeki bilet seri numarasının açık şekilde okunması gerekir.  Sayısal loto oyununda bir kaç hafta üst üste altı numarayı doğru tahmin eden çıkmaması üzerine ertesi haftalara devir sayısının artması, hasılatın çok yüksek olması üzerine sayısal loto oyun planında yapılan değişiklikle, "Bir haftaya ait oyunda altı bilen çıkmaması halinde bu gruba ayrılan ikramiye, ertesi hafta altı numarayı doğru tahmin edenlere dağıtılmak üzere devredilir. Bu şekilde yapılacak devir üç haftadan fazla olamaz. Dördüncü haftada altı numarayı doğru tahmin eden çıkmazsa, bu gruba ayrılan tutar, önceki haftalardan devredilmiş tutarlar ile birlikte beş numarayı (olmaması halinde dört numarayı) bilenler arasında dağıtılır." olarak belirlenmiştir. Sayısal Loto oyunu çekilişlerinde ikramiye kazanan talihlilerin ikramiyeleri,  (3) ve (4) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayilerinden,  (5) bilenlere, ikramiyeleri Loto bayileri veya MPİ Şubelerinden,  (6) bilenlere ise, ikramiyeleri MPİ Genel Müdürlüğü tarafınca ödenecektir.  

Süper Loto ikramiye ödemeleri

Talihliler; Milli Piyango bileti ikramiyesi 375.000 TL. ve üzeri, Sayısal Loto, Süper Loto, Şans Topu ve On Numara oyunu ikramiyesi 400.000 TL. ve üzeri ikramiyelerini Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (Ziyabey Cad. 1400. Sok. No.1 06520 Balgat/ANKARA) adresinden, diğer bütün ikramiyelerini aşağıda adresleri belirtilen Milli Piyango İdaresi Şube Müdürlüklerinden alabilirler.  

Sayısal Loto 6/49, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto (Sayısal Oyunlar) oynarken nelere dikkat edilmeli?

Her kolonda seçilen rakamların kutucuğuna dik olarak işaretlenmesi gerekmektedir.

İşaretleme kırmızı kalemle yapılmamalıdır,

Doldurduğunuz bir kolonu oynamadan vazgeçtiyseniz veya yanlış bir işaretleme yaptıysanız; o kolonun altındaki İPTAL kutusunun işaretlenmeniz yeterlidir.

Oyuna istenilen sayıda kolonla katılmanız mümkündür.

İşaretlediğiniz kuponla bayiden aldığınız biletteki numaraların, seçtiğiniz numaralar olup olmadığını kontrol ediniz.

Kuponlar ikramiye talep hakkını vermez.

Çoklu çekiliş işaretlemek suretiyle aynı numaraları 2, 3 veya 4 çekiliş için de oynayabilirsiniz.

18 Yaşından küçük olanlar bu oyuna katılamazlar. Kazanan biletlere ikramiye ödenmesini isteyemezler.

Sayısal oyunlara ait biletler termal kağıttan üretilen bilet olup ısıdan korunmalıdır.