10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Lexus, ikinci el aracı yüzde 80 değerine geri alacak

Geçtiğimiz mart ayında Türkiye pazarına giren Lexus, ikinci el de yeni bir kampanya başlatıyor. Buna göre marka, 1 yaşında olan bir Lexus modelini o günkü liste fiyatının yüzde 80’ine geri alacak. Bu oran iki yaşta yüzde 70, üç yaşta yüzde 60 olacak.

Kaan ZENGİNLİ29 Ağustos 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Lexus, ikinci el aracı yüzde 80 değerine geri alacak

Türkiye pazarına 2016’nın mart ayında açtığı ilk showroomu ile giriş yapan Lexus, ikinci el otomobillerinde yeni bir kampanyaya imza atıyor. Buna göre 1 yıl önce alınan bir Lexus, geri getirildiğinde, o gün ki güncel fiyatının yüzde 80 değerine geri alınabilecek. İki yaşındakiler için yüzde 70, üç yaşındakiler için ise yüzde 60 olarak belirlenen kampanya ile marka satışlarını ciddi oranda artırmayı planlıyor. Lüks Japon markanın Türkiye’deki ilk 6 aylık değerlendirme toplantısında bir araya geldiğimiz Toyota ve Lexus CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu zamana kadar yapılan satışlardan memnun olduklarını ifade etti. İkinci el de alım garantisi kampanyası hakkında bilgi veren Bozkurt “Sattığımız Lexus modellerini, araç kullanımına ve yılına bağlı olarak belli bir oran değerinde geri alacağız. O günkü güncel fiyat üzerinden bir yaşındaki araç için yüzde 80, iki yaşındaki araç için yüzde 70, üç yaşındaki araç için de yüzde 60 olacak şekilde geri alım fiyatı belirleyeceğiz. Pazara yeni giren bir marka olduğumuz için, müşterilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek adına böyle bir uygulama başlatıyoruz” dedi.

60 NOKTADA SERVİS

Lexus markasının yaklaşık 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde premium araç kullanıcıları tarafından ilgiyle takip edilmeye başlandığını söyleyen Bozkurt, “Mart ayında Maslak showroomumuzla Türkiye satışlarına başladık. Nisan ayında ise İstinye Park’ta da ‘Pop-Up’ mağazamızın açılışını yaptık. Her iki noktada da test sürüşü imkanı sunuyoruz. Bunun yanı sıra Türkiye’nin 60’a yakın noktasında satış sonrası hizmeti veriyoruz. Toplam satışımız 25 adedi buldu. Beşinci yılın sonunda yılda bin adet ve üzeri satışa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

AVRUPA BAŞKANI TÜRKİYE’YE HAYRAN

Öte yandan Lexus Avrupa Başkanı Alain Uyttenhoven, tatilini ailesiyle birlikte Türkiye’de geçirdi. Türkiye’ye bakış açılarının aynı şekilde olduğunu ifade eden Alain Uyttenhoven, “Eşim ve 2 çocuğumla birlikte Kaş’ta tüplü dalış yaptığımız harika bir hafta geçirdik. Bir kez daha Türk insanının misafirperverliği karşısında çok etkilendim. Türkiye’nin büyük bir hayranıyız. Daha önce Marmaris’te tekneyle denize açıldığımız birçok tatillerimiz olmuştu. Ayrıca İstanbul da dünyanın en etkileyici şehirlerinden biri. Türkiye’nin en kısa zamanda daha normalleşmiş bir sürece girmesini diliyorum. Böylece yabancı turistler tekrar geri gelerek bizim gibi deniz manzarasının, yemeklerin ve misafirperverliğin tadını çıkarabilirler” diye konuştu.

ÖZEL TIR İLE ARAÇ TRANSFERİ

Lexus showroomunu istediği zaman randevuyla ziyaret edebilen müşteriler, dilediklerinde test sürüşü de gerçekleştirebiliyorlar. Markanın diğer hizmetlerinden biri de, her müşterinin özel bir danışmanının olması. Müşteriler otomobil ile ilgili her türlü ihtiyacında bireysel danışmanlarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar. İhtiyaç olması halinde müşterilerinin olduğu yere helikopter ile teknisyen de gönderebilen Lexus, aynı zamanda müşterilerine özel TIR’lar ile araç transferi hizmeti de sağlıyor. Böylece Lexus sahipleri yurtiçinde herhangi bir şehre uçakla seyahat ederken, otomobilinin TIR ile bulunduğu yere gönderilmesi sayesinde aracının keyfini sonuna kadar çıkarıyor.