26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bugatti’nin sadece düzlükte değil, virajlarda da hızlı olacak olan otomobili Divo ortaya çıktı

Hypercar üreticisi olan Bugatti, en hızlı modeli Chiron’dan sonra virajların ustası olacak bir otomobil ortaya çıkarttı. 36 milyon TL değerindeki otomobil sınırlı sayıda üretilecek.

star.com.tr / Çağatay Uğur28 Ağustos 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bugatti’nin sadece düzlükte değil, virajlarda da hızlı olacak olan otomobili Divo ortaya çıktı
36 milyonluk bir otomobil düşünün, hem lüks hem de oldukça farklı görünen. İşte Bugatti, bu otomobili yaratmayı başardı. Herkesin merakla beklediği otomobil, sadece 40 adet üretilecek. Bugatti neden böyle bir model üretti diye soranlar elbet olacaktır. Dünya’da yapılan testlerde mükemmel hızlı bir otomobil olmasına rağmen, Chiron’da Veyron’da pistlerde beklenenin çok altında performans sergiliyordu. Bugatti ise pistlerde de adını ortaya koymak için yeni bir model hazırladı. Hem fazlasıyla güçlü, hem de virajların ustası olacak bu otomobil geçen gün tanıtıldı. Divo ismi verilen bu otomobilin Chiron alt yapısına sahip olduğunu da unutmamak gerekli. Divo, çok daha agresif yapıya sahip tasarımı, genişletilmiş gövdesi ve daha büyük hava girişleri ile oldukça agresif bir otomobil. Bu sayede motor, aktarma organları ve fren sistemini çok daha iyi soğutan otomobilin bagaj kapağı da daha aerodinamik olması için tekrardan tasarlandı.

Yapıdaşı olan Chiron’dan %23 daha geniş arka kanada sahip olan otomobilin maksimum yanal kuvveti 1.6 g’ye çıkartılmış durumda. Şase üzerinde yapılan değişiklikler ile daha çevik hale getirilen otomobil, artan kamber açısı ile daha iyi viraj yeteneğine de sahip. 380 km/s hıza sınırlanan hıza sahip olan otomobilin direksiyon ve süspansiyon sistemi daha çevik olması için karbon fiber parçalar ile hafifletilmiş. İçeride daha yeni koltuklara sahip olan otomobilin alcantara direksiyon simidine çift ton seçeneği eklenmiş durumda. 8 litrelik W16 motor seçeneği 1479 beygir güç üretiyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 2.4 sn’de tamamlıyor.