26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

15 Temmuz bir kez daha tüm dünyaya anlatılacak

Bir yıl önce hain darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadele neticesinde kazandığımız ulusal zafer ve FETÖ’nün kirli oyunu beş kıtada yapılan etkinliklerle anlatılıyor.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
15 Temmuz bir kez daha tüm dünyaya anlatılacak

Türkiye’nin kültür ve diplomasi bağlarını güçlendirmek amacı ile beş kıtada 50’den fazla merkez ve 100’ün üzerinde irtibat noktasında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma faaliyetleri kapsamında Paris’ten Bakü’ye, Lefkoşa’dan Üsküp’e pek çok etkinlik düzenleyecek. Biz de hain darbe gecesi ile ilgili Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fuat Korkmaz ve Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Akif Yaman’la konuştuk. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, “Tüm temsilciliklerimiz aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki medya mensupları ile iletişime geçtik. Medya, yerel siyasetçiler, akademisyenlerle biraraya geldik. Bir sene boyunca 50’den fazla merkezimiz, 100’ün üzerinde irtibat noktamızda yüz binlere, Türkiye’nin 15 Temmuz’da neler yaşadığını, millî iradenin meydanlara nasıl çıktığını ve bağımsızlık savaşı verdiğini anlattık” dedi.

BAKÜ

Bakü Yunus Emre Enstitüsü Müdürü İbrahim Yıldırım “Saldırı ne kadar çirkin, ne kadar haince olduysa; halkımızın devletine, yöneticilerine ve demokrasiye sahip çıkışı fevkalade bir güzellik ve cesaretle gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

ÜSKÜP 

Darbe teşebbüsünden sonra Yunus Emre Enstitüsü ve Anadolu Ajansı ortaklığında dünya çapında ilk sergi olarak Makedonya’nın başkenti Üsküp’te açtığı Demokrasi Zaferi Fotoğraf Sergisi yeniden ziyaretçilerini bekliyor. Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fuat Korkmaz sergiyle ilgili şu yorumu yaptı: Türk milletinin istiklal ve istikbaline sahip çıkma noktasında kararlılığını ve yürekliliğini bir kez daha gösterdiğini vurgulayacağız.  

SARAYBOSNA

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Akif Yaman “FETÖ’nün yapılandığı ülkelerden biri olan Bosna-Hersek’te FETÖ’nün ve 15 Temmuz’un yerel halka sıklıkla anlatılması önem arz ediyor. Bu bağlamda hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Bosna-Hersek’te çeşitli aktiviteler hayata geçireceğiz. Tüm bu faaliyetler Saraybosna Büyükelçiliği’nin koordinasyonunda burada faaliyet gösteren tüm Türk kurum ve kuruluşlarının katkıları ile gerçekleştirilecek” bilgisini verdi.