4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Kibariye: Ben akıllı bir kadınım

Son zamanlarda hakkında çıkan ‘kırmızı reçete’ dedikodularından rahatsız olan ünlü sanatçı Kibariye star Pazar’a anlattı: Kırmızı reçete ne demek onu bile bilmiyorum. Ruhsal problemim falan yok çok şükür, yaşıma göre çok akıllıyım, repertuarımı bile kendim yapıyorum.

Büşra UĞRAŞ27 Kasım 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kibariye: Ben akıllı bir kadınım

Türkiye’nin yetiştirdiği nadide sanatçılardan biri Kibariye. Öyle ki sesi dünyanın en kusursuz seslerinden. Onu her zaman şen şakrak kahkahası ve yüksek enerjisiyle tanıdık. Hani derler ya o ne yapsa kabulümüz! O nedenle çıkıp “Hamileyim” diye şaka yaptığında ya da Cumhurbaşkanımızın yanağını samimiyetle sıktığında kimse garip karşılamıyor. ‘Kiboş’la sohbet ettik, olayları teker teker sorduk, o da anlattı.

Neler yapıyorsunuz bu sıralar?

Her şey yolunda, güzel gidiyor. Konserlere devam. Adam akıllı bir şov programı da yok zaten çıkabileceğimiz. Bol bol evlendirme programı var. Yakında yeni güzel projelerim olacak beklemede kalsın sevenlerim.

İzliyor musunuz evlendirme programlarını?

İzliyorum çok eğlenceli. Özellikle Songül’ü çok seviyorum. Seda Sayan’ı da takip ediyorum.

Siz böyle bir program yapmak istemez misiniz?

Bu programların öncülerinden biri benim zaten. Yıllar önce ben yapmıştım ve sonrasında herkes başladı. Bununla da gurur duyuyorum.

‘Hamileyim’, ‘Şiddet görüyorum’ dediniz. Ardından da şaka olduğunu açıkladınız. Neden?

Beni iyice ‘cadı’ ilan ettiler yahu! İzmir’de sahneye çıkacaktım. Kullandığım şeker ilaçları yüzünden karnımda ödem oluştu. Bir Romen kızı geldi “Abla sen hamile misin ya?” diye sordu. Şaka olsun diye “Evet üç aylık hamileyim” dedim. Gündem olsun diye yapmadım. Ben bu işi sesimle kazandım. Ödülümü de sesimle aldım hiçbir zaman röportajlarımla gündeme gelmedim! Bunları açıklamak zorunda olduğumu da düşünmüyorum. Şiddet görmek diye bir şey de yok yahu. Çıkan o haberleri takip ettim, çok tuhaf geliyor, gülüyorum ben. Kocamı çok seviyorum. Gerçekten böyle bir şey olsa paylaşırım. Herkes bir yerinden uyduruyor bir şeyler.

Kırmızı reçeteli ilaç kullanıyor dediler. Sinirlendiniz mi bunlara?

Böyle şeyleri benim ağzımdan duymadığınız sürece inanmayın. Ben sigara, içki, uyuşturucu kullanmam, bilmem. Evimde sigara içirmem. Kırmızı reçete ne demek bilmiyorum. Ruhsal problemim yok çok şükür, yaşıma göre çok akıllıyım, repertuarımı bile kendim yapıyorum. 

Cumhurbaşkanımız’ın yanağını sıktınız. Tepkisi ne oldu? 

   O bizim değerli üstadımız. Ben espritüel bir kadınım. Yalan söyleyemem, sahte davranamam. Benim yapım bu, değiştiremem ki kendimi. Ben Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, saygı duyuyorum hem kendisine hem ailesine. Cumhurbaşkanımızla da karşılaşınca öyle elim kaydı. Kötü bir niyetim yoktu. O da beni bildiği için şaşırmadı. Hiçbir şey demedi bile! Emine Hanım da çok sever beni sağ olsun. 

  Sesinizi korumak için ne yapıyorsunuz?

  Allah’a sığınıyorum. Dua ediyorum, zikir çekiyorum. Çok şükür Allah’la çıkıyorum sahneye. 

Favori sanatçılarınız kimler? 

Ben kimseyi ayırmam, kimsenin de gıybetini yapıp vebaline girmek istemem. Ama illa isim isterseniz Tarkan, Sezen Aksu, Yıldız Tilbe ve Gülşen’i çok beğendiğimi söylemem gerekiyor.