27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bodrum Müzik Festivali

Bodrum Müzik Festivali, dünyanın müziğini buluşturan merkezlerden biri haline geliyor. Bu yıl 4-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Festivalin onur ödülü Piyanist Gülsin Onay’a verilecek.

15 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bodrum Müzik Festivali

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek Bodrum Müzik Festivali 4 – 8 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra DenizBank’ın destekleriyle Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin katkılarıyla düzenlenen festival, bu yıl da Türkiye ve dünyadan pek çok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. 

Festivalin küresel bir organizasyon olma yolunda ilerlediğini belirten Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, “Bugün Montreal, Montrö, Salzburg, San Remo ve New Orleans gibi dünyada müzikle anılan destinasyonlar var. Biz de, Bodrum’un kaliteli müzikle anılan, tüm dünyadan sanatçı ve dinleyicileri ağırlayan bir marka şehir olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz” dedi.

Doğuş Grubu’nun en büyük hedefinin ‘Doğuş’tan İyi Bir Gelecek’ vizyonuyla hayata geçirdiği projelerle toplumsal yaşamın gelişimine öncülük etmek olduğunu belirten Akhan, “Projelerimizde toplumun kültürel gelişimini göz önünde bulundurarak kültür-sanat alanında pek çok yatırım gerçekleştiriyoruz. Bodrum Müzik Festivali de bu çalışmalarımızın en önemlilerindendir” diye konuştu.  

Festivalde bu yıl ‘Genç Yeteneklerin Keşif’ yılı olacağını belirten Akhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin önemli sanatçıları arasına girecek genç Türk müzisyenlerini birlikte keşfedeceğiz. Festivalin bilet gelirlerinin tamamı bu yıl da Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanacak.”

Tamamıyla Philip Glass’a adanmış bir program ile yeni neslin yıldız piyanisti Víkıngur Ólafsson da festivalde konuk edilecek. Bu yıl ayrıca, İstanbul Müzik Festivali ile işbirliğine gidilerek, piyanist Gülsin Onay ve film yönetmeni Murathan Özbek’in yer aldığı “Yolda” adlı çok disiplinli projeye de imza atılıyor.