19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırgın çiçekler beni olgunlaştırdı

Kırgın Çiçekler dizisinde Songül karakterini canlandıran Gökçe Akyıldız “Kırgın Çiçekler beni olgunlaştırdı, zamanın önemini anladım” diyor.

Nil Özer17 Nisan 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kırgın çiçekler beni olgunlaştırdı

Beş genç kızın yetimhanede geçen hikayelerini anlatan, her pazartesi atv’de ekrana gelen Kırgın Çiçekler dizisinde duygulu, arkadaşları için her türlü fedakarlığı yapan, haksızlık karşısında dik duran Songül karakterini canlandıran Gökçe Akyıldız’la dizinin başarısını konuştuk.

- Oyunculuk nasıl mesleğiniz oldu

Oyunculuk hedeflediğim tek meslekti. Ortaokulda konservatuar okuyacağım dedim ve liseden mezun olduktan sonra Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü o yıl kazandım. Hazırlık döneminde okulda çok zorlansam da pes etmeden ilerlemeye devam ettim.

- Birçok projede yer almışsınız. Kırgın Çiçekler’i ayrı bir yere koyabilir misiniz

Gerçekten öyle. Kırgın Çiçek’ler benim için çok özel... Çünkü senaryoyu okuduğumda karakterimi çok sevdim. Beni heyecanlandıran bir senaryo oldu. Bu projeye inandığım için de işi kabul ettim. Aldığım riskli bir karardı ama işin başarısı ve bana kattıklarını düşününce bu riske değdiğini düşünüyorum. Daha önce birçok projede yer aldım ancak şimdiye kadar oynadığım tüm projeler beni bu işe hazırlamış gibi hissediyorum.

Songül özel bir kız

- Songül’ün koruyucu bir yapısı var. Başka...

Songül gerçek hayatta zor bulanabilecek bir arkadaş, şeffaf bir kız dürüst, sadık, başarılı, fedakar, haksızlık karşısında her zaman dik durabilen biri.

- Siz Gökçe olarak arkadaşlarınıza yakınlarınıza duyarlı mısınız

Arkadaş kavramı benim için de çok değerli ve özel. Sevdiklerim için her fedakarlığı yaparım. Songül’ü canlandırırken beslendiğim ve güç aldığım duygu bu.

- Sizce dizinin yaşlı, genç herkes tarafından çok sevilmesinin nedeni ne

Beş kızın hayatlarına inanmaları ve sahnelerin çok gerçekçi olması herkesi etkiliyor. Biz bir araya gelip izlediğimizde de etkilenip duygulanıyoruz. Ortaya çıkan işin herkes tarafından sevilmesi her şeye değiyor.

Duygulara değer vermeye başladım

- Bu yaşta bu kadar yoğun çalışmak sizi nasıl etkiliyor

Yoğun çalışsam da sevdiğim işle uğraştığım için kendimi çok şanslı görüyorum. Bu süreçte olgunlaştım, zamanın önemini anladım. Beni mutlu eden duygulara daha çok değer vermeye başladım.

- Bu kadar dram psikolojinizi nasıl etkiliyor

Çok zor bir karakter oynadığım için bazen sahnede o anın içine düştüğüm oluyor. Ancak işi işte bırakabiliyorum. Çekim bittiği anda tekrar Gökçe olabiliyorum.

Beşli bir çete gibiyiz

- Setten uzak kalınca neler yapıyorsunuz

Kafamı tamamen işten uzaklaştırıp tüm tatil günlerini dolu dolu geçiyorum. Kafa dağıtmak, eğlenmek ve biraz dinlenmek için beni mutlu eden şeylere vakit ayırıyorum. Bunların başında spor, ailem ve arkadaşlarım geliyor. Bazen küçük tatiller yapıyorum. Bir de keman derslerine başladım aynı zamanda okulla bağımı koparmamak için arkadaşlarımla sahne çalışmalarına devam ediyorum.

- Bu kadar güzel oyuncuların bir arada olduğu bir set. Kıskançlık oluyor mu

Olmuyor. Tüm arkadaşlarım birbirinden ayrı tatlı ve yetenekli. Çok güzel vakit geçiyoruz. İş dışında da beraber vakit geçirdiğimiz oluyor.

- Rol arkadaşlarınızla birbirinize destek oluyor musunuz

Oturup sahnelerle ilgili konuşuyoruz. Oyunda birbirimizi yükseltiyoruz,  bazen kendi yakın oyunumuzda gösteremediğimiz performansı krşıdakininki yüksek olsun diye daha çok uğraşıyoruz. Daha iyisini oynamaya çalışıyoruz. Enerjimizi hep yüksek tutabilmeyi başaran beşli bir çete gibiyiz. Bu destek paylaşım ise yansıdığı için sürekli katlanan bir başarı yakaladığımızı düşünüyorum.

- Asla oynamam dediğiniz roller var mı

Kariyerimde bana bir şey katacağına inandığım tüm rollere açığım.

Tutkum korkularımın önünde

- Sanatın başka dallarıyla ilgili misiniz

Heykeltraş olmak isterdim. Son zamanlarda da keman çalmaya merak sardım. Ufak ufak çözmeye çalışıyorum. Resim dersleri aldım ama yarıda kaldı her sanat dalı ayrı bir disiplin istiyor.

- Mesleki anlamda gelecek sizi korkutuyor mu

Korkutmuyor. Her zaman kendini yenileyen biriyim. Öğrendiklerim öğreneceklerimin sebebi oluyor. Bu anlamda doyumsuzum sanırım bu tutkum korkularımın önünde ilerliyor.

- Sizde Songül gibi ciddi misiniz yoksa eğlenceli biri misiniz

Hem ciddi, hem eğlenceli biriyim.

- Oyunculuk hedefleriniz neler

Kalıpların dışında olan özel yönetmenlerle insanlarda iz bırakabilecek farklı filmler çekmek .