26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Maaile bayramın mavi yeşil rotası

Bu bayram ailecek tatile çıkmaya niyetliyseniz size birkaç önerimiz var. İster Akdeniz kıyılarına inip deniz, kum ve güneşin tadını çıkarın, ister yeryüzü hazinesi Çamlıhemşin’de doğayla kucaklaşın! Ama bayram tatili için yollara düşmeden listemize mutlaka göz atın.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Maaile bayramın mavi yeşil rotası

AMASRA

Batı Karadeniz’de Bartın’ın bir ilçesi olan Amasra, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra plajlarıyla da ünlü. Burada bol bol balık yiyebilir, Karadeniz yeşilinin tadını çıkartabilir ve Çakraz, İnkumu, Bozköy plajlarında denize girebilirsiniz. Deniz tutkunlarına bir tekne kiralayıp Felengit Koyu’nu keşfetmelerini de tavsiye ederiz. 

ÇAMLIKÖY

Tekirdağ’ın Karadeniz’e açılan tek kıyısı olan Çamlıköy, diğer adıyla Kastro Koyu doğa haritası. Bahçeköy deresinin denize döküldüğü yerde 2.5 km kumsala sahip bölgenin bir tarafında doğal plaj, diğer tarafında ise plajla birleşen Karaçam ormanlarıyla çevrili altın rengi bir göl var.  

ERDEK

Bandırma’ya 40 dakika mesafede olan bölgeye ulaşım son derece kolay. Erdek, Marmara’dan çok uzaklaşmak istemeyen ve ekonomik tatil arayışında olanlar için ideal rota. Sakin ve doğayla iç içe bir plaj isterseniz merkeze 15 dakika mesafedeki Ocaklar veya Narlı Köyü’nü tercih edebilirsiniz.

ŞİLE

Karadeniz’in batı kapısı diyebileceğimiz Şile kıyıları, son zamanlarda açılan yeni işletmelerle bambaşka bir havaya büründü. Özellikle Ağva’ya doğru giderseniz, deniz ve dere kenarında dinlenebileceğiniz, doğayla baş başa kalıp denize girebileceğiniz birçok konaklama yeri bulabilirsiniz. Marmara Bölgesi’nde, özellikle İstanbul ve yakınlarında ikamet edenler için ulaşımı oldukça kolay. 

İĞNEADA

Farklı sahilleri keşfetmenin zamanı geldi! Henüz gitmediyseniz bu bayram tatilini Trakya’nın incisi İğneada’da geçirmenizi tavsiye ederiz. Karadeniz kıyısında 22 km’lik sahil şeridi olan bu balıkçı kasabasında ailecek kamp bile kurabilirsiniz. Alternatif bir tatil arayışında olanlara duyurulur. 

SİDE

Tatilden beklentisi doğa, deniz ve tarihi bir yolculuk olanlara tavsiyemiz Side’ye gitmeleri. Güzel bir denizi ve uzun plajlarının yanında antik kenti ile de ilginizi çekebilir. Bütçenize göre turistik lüks otelleri, ya da butik otel veya pansiyonları tercih edebilir, aileniz ile kaliteli vakit geçirebilirisiniz. 

CUNDA ADASI

Ayvalık adalarından Cunda, taş evleri, dar sokakları, tarihi dokusu, damla sakızı aromalı lezzetleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yer. Deniz kenarında uzun saatler geçirmek istiyorsanız, gündüzleri Sarımsaklı Plajı’na gidip, akşamlarınızı Cunda’da geçirebilirsiniz. Gitmişken meşhur Taş Kahve’ye de uğrayabilirsiniz. 

ÇAMLIHEMŞİN

Çamlıhemşin, yeryüzündeki cennetlerden biri olarak anılıyor. Burada yeşilin her tonunu hayranlıkla izleyebilir, doğanın muhteşem uyumuna tanıklık edebilir, yanı başınızda akan derenin sesiyle huzur bulabilirsiniz. Bölgeye Trabzon’dan iki  buçuk saat süren araba ya da otobüs yolculuğuyla ulaşabilirsiniz.

GEYİKLİ-BOZCAADA

Ege kıyılarından devam etmek isterseniz Eyvah Eyvah filminin çekildiği Geyikli’ye de uğrayın deriz. Geyikli’nin uzun sahilleri ve doğayla iç içe atmosferi dinlenmek isteyenlere iyi gelecektir. Ezine’deki Truva Antik Kenti’ni gezebilir ve tabii ki beyaz peynirlerinden alabilirsiniz. Denize girmek için feribotla Bozcaada sahillerine de geçebilirsiniz.

ALTINOLUK- KAZ DAĞLARI 

Kaz Dağları’na yakın olmak tüm dertleri unutturur, yorgunlukları hafifletir, genci yaşlısı herkese iyi gelir. Eğer bu bayram yılın yorgunluğunu atma niyetindeyseniz Kaz Dağları’nın eteklerindeki Altınoluk-Akçay civarlarını tercih edebilirsiniz. Çam ormanlarından yayılan mis gibi havayı ciğerlerinize doldurduğunuzda hafif başınız dönerse şaşmayın! Denize girmek için ise Altınoluk-Asos arasında kalan Küçükkuyu sahillerini öneririz.