26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Milletleri üstün kılan kültür zenginliğidir

Kütahya’da hayata geçirilen “Bir Usta Bin Usta’’ projesi ilk ürünlerini verdi.

8 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Milletleri üstün kılan kültür zenginliğidir

Proje ile ortaya çıkan eserlerin yer aldığı serginin açılışında konuşan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, milletleri farklı ve üstün kılanın kültür zenginliği olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik danışmanlığını yaptığı ve Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen “Bir Usta Bin Usta” projesi kapsamında Kütahya’daki çinicilik kursunda yapılan ürünlerden oluşan sergi törenle açıldı. Anadolu Sigortanın kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi arttırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının teknik danışmanlığında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki çinicilik kursu, Kütahya Halk Eğitim Merkezinde tamamlandı.

Kadim bir şehir olan Kütahya’nın oldukça zengin kültüre sahip olduğunu vurgulayan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, şöyle konuştu: “Kütahyamız tarihte kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir memleket olarak birçok milletin medeniyeti olan kültüre ve sanata sahip. Bu bizim en büyük zenginliğimiz. Bu zenginliği yaşatmanın yolu usta-çırak ilişkisinden, bir ustadan bin ustaya ulaşacak yeni yapıların oluşmasına bağlı. Bu proje kapsamındaki güzel iş birliği ile 25 kursiyerimizden 23’ü kursu başarıyla tamamladılar.”