26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Mustafa Cambaz’ın hayali gerçek oldu

15 Temmuz şehidi foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın gözünden ‘Türkiye’nin Ulu Camileri’ sergisi Pendik Belediyesi tarafından açıldı. Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz “Babamın en büyük hayaliydi” dedi.

12 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Mustafa Cambaz’ın hayali gerçek oldu

Pendik’te 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde şehit düşen foto muhabiri Mustafa Cambaz’ın çektiği fotoğraflar şahadetinden 7 ay sonra sergileniyor. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından Yenişafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’a hazırlattırılan ‘Türkiye’nin Ulu Camileri’ adlı çalışmada yer alan 56 özel parçadan oluşan fotoğraf sergisi Pendik Belediyesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Serginin açılışına Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in yanı sıra  Cambaz’ın eşi Semra Cambaz, oğlu Alparslan’ın yanı sıra sanatsever katıldı.  

‘Şehitler yaşıyor! Babamın yolunda gideceğim’

Yapılan sergiyle ilgili konuşan Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, “Babamın en büyük hayaliydi. Hiçbir ticari kaygı gütmeden bu işe girdi. 10 yıldır çalışıyordu. Nitekim şahadetinden bir ay önce sergisiyle beraber kitabı duyurduk. Mutluluktan havalara uçuyordu. Ben de yanındaydım bütün süreçte. Asıl ben bundan sonra başlayacağım bir şeyler ortaya koymaya diyordu. Daha çeşmeler projesi vardı. İnşallah bundan sonra ben onun yarım kaldığı yerden devam edeceğim. Babamın ismiyle bir de kitap çıkmış olacak. Şehitler yaşıyor. Allah onlardan razı olsun” dedi. Cambaz, sergi için 2015 yılı içinde Anadolu’daki 118 ulu camiyi farklı iki mevsimde gezerek 10 binden fazla fotoğraf çekmişti.  Sergi 10- 28 Şubat tarihleri arasında Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açık kalacak.