27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Sanatı ve seyirciyi birbirine yaklaştırıyoruz

İstanbulluların artık yeni bir sahnesi var; Artı Sahne. Sadece bir salon değil aynı zamanda bir kültür merkezi olan mekanı sahne direktörü Mustafa Efe ile konuştuk. Mustafa Efe,“Sanatı ve seyirciyi birbirine yaklaştırıyoruz” dedi.

3 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sanatı ve seyirciyi birbirine yaklaştırıyoruz

- Artı Sahne’nin oluşum sürecinden bahseder misiniz?

Aslında her şey Mall of İstanbul’daki ilk sahnemizde başladı. Neresinden bulaşırsanız bulaşın sahne tozu diye bir şey varmış gerçekten. Biz de mekan üretimi tarafından bulaştık, imkanlar dâhilinde çoğalmaya çalışıyoruz. Artı Sahne Mecidiyeköy de bu sürecin artçısı aslında. İstanbul’da üçüncü oldu. Antalya’da da ikinciyi inşa ediyoruz. 

- Sanatseverlere neler sunuyorsunuz?

Artı Sahne Mecidiyeköy’ü diğer sahnelerimizden biraz daha farklı bir yere koyuyoruz. Sadece bir salon değil, aynı zamanda bir kültür merkezi. Önümüzdeki birkaç ay içinde o komp-leks içine büyük salonun hemen yanına bir de Black Box salon eklenecek. İstanbul’da sanatçıları özgür bırakan mekan eksiği var, o boşluğu dolduracağız. Üretimlerini hayal ettikleri sahne ve oturma düzeninde sahneleyebilecek- ler. Bununla birlikte festival filmlerinin gösterildiği sinema salonu hizmete girdi. Sadece çocuk filmleri ve özel çocuk oyunlarının sergileneceği miniklere özel tasarlanmış bir salonumuz da var. Burası ana akımdan alternatif işlerine, çocuklara özel içeriklerden festival filmlerine kadar çok geniş bir seçkiyi bir arada bulabileceğiniz bir merkez.

- Yeni sezonda neler var? 

Neler yok ki, birçok yeni oyunu ilk kez izleyeceksiniz. Geçtiğimiz hafta Sanat oyunu ilk kez seyirci ile sahnemizde buluştu. 4 Aralık’ta Zuhal Olcay ve Burak Sergen ilk kez yeni oyunları Aşk Halleri ile seyirci ile buluşacaklar. Ahu Türkpençe ve Orçun İynemli Patates’in prömiyerini yine bu ay sahnemizde yapacak. Yeni oyunların yanında geçtiğimiz sezonlarda başarılara imza atmış sayısız oyun ve konser sahnemizin programında bulunuyor. 

- Türkiye’deki kültür sanata olan ilgiyi nasıl buluyorsunuz? Ve bu ilgiyi arttırmak için siz neler yapıyorsunuz?

Hala olması gerekenin çok altında ancak gün geçtikçe artıyor. Geçtiğimiz birkaç yılda sayısız etkinlik olağan dışı şartlar nedeniyle iptal edilmek zorunda kalındı. Ülkemizde bu konuda bir boşluk oluştu. İçinde bulunduğumuz aylarda hem yurt dışından gelen etkinliklerde hem de ülke içinde yapılan üretimde çok ciddi bir artış var. Bununla birlikte seyirci bu duruma çok pozitif cevap veriyor. Bilet satış rakamları bizleri mutlu ediyor. Bizler de yatırımlarımıza devam ediyor, prodüksiyonların kendilerine yer bulacağı yeni alanlar inşa ediyoruz. Bu alanları sadece şehrin merkezinde değil, şehrin gelişen bölgelerinde de oluşturuyor, sanatı ve seyirciyi birbirine yaklaştırıyoruz.