10 Mayıs 2024 Cuma / 3 Zilkade 1445

Tuvana Türkay: Sektörde dostu olmayan sorunu kendinde arasın

“Oyunculuk yetenek işidir güzellik değil” diyen Tuvana Türkay, Aynı sektörde çalışanlar dost olamaz diyenlere inat. Gonca Vuslateri ile olan dostluğuna: Gonca benim başucu kitabım. Bence camiadan arkadaş bulamayanlar sorunu kendilerinde arasınlar.

Bahar ERDOĞAN4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tuvana Türkay: Sektörde dostu olmayan sorunu kendinde arasın

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren genç oyuncu Tuvana Türkay, vizyona girecek olan ‘Sen Sağ Ben Selamet’ filminde canlandıracağı karaktere ve özel yaşantısına dair Star PAZAR’a samimi açıklamalarda bulundu.

‘Sen Sağ Ben Selamet’ ile yeniden beyazperdedesiniz. Nasıl bir film çıktı ortaya?

Benim için her zaman ki gibi değişik beni besleyen ve şimdiye kadar oynadığım rollerden farklı bir rol oldu Doğa karakteri. Şimdiye kadar içinde bulunduğum en çok efekte sahip belki de en Amerikanvari film diyebilirim. Çünkü filmin başından sonuna bir gorille oynuyorum. Belli başlı kısımları bakımından realitesi olan bir komedi tamamen absürt değil. Herkes resmen kendi içindeki komikle oynadı ve son derece itelemediğimiz zorlama olmayan doğal bir komedi çıktı ortaya. Komedi yapacağız diye kimseyi yormadık yani.

Canlandırdığınız Doğa karakterini anlatır mısınız?

Ben komedi filminin içinde komedi öğesi daha az bir karakterim. Doğa başına buyruk aklının dikine giden ne istediğini bilen cesaretli ve mücadeleci bir kadın. Rol arkadaşım goril olunca da ayrı eğlendim. Acıkınca bile gölden okuyla  balık avlayan dişi gibi dişi. Yani ormanların kraliçesi.

Karşılıklı oynamak istediğiniz biri var mı?

Çocukluğumdan bu yana hayran olduğum, beni büyüten hala her izlediğimde her bir cümlesinden yaşımla orantılı gelişen algımdan dolayı başka bir hayat tecrübesi edindiğim oyuncular oldu. Ayşen Gruda, Erdal Tosun, Salih Kalyon, Zerrin Sümer gibi daha birçok usta oyuncu. Şimdi hayalini kurduğum uyumadan hep düşündüğüm kişiler Şener Şen ve Türkan Şoray... İçimi yakan gidenlerin hala her filmlerinin replikleri ezberimde sanki onlarla karşılıklı oynuyormuş gibi beraber söyleyerek izliyorum.

Şarkı ve beste de yapıyorsunuz. On parmağınızda on marifet...

Bu çok içsel bir durum teşekkür ederim. Amacı yok, çıkarı yok. Bana bahşedilenin en samimi olan halini yaşıyorum. İleride ne olur diye ise hiç düşünmüyorum.

Oyuncu Gonca Vuslateri ile yakın bir dostluğunuz var. Aynı sektörden dost olunmaz diyenlere inat gibi... Ne söyleyebilirsiniz bu durum için?

Gonca benim asla bitiremeyeceğim başucu kitabım. Sevdiğim hiçbir şeyi anlatmayı çok sevmem sanki başkalarıyla paylaşıyormuşum gibi gelir kıskanırım. Bence camiadan arkadaş bulamayanlar sorunu kendilerinde arasınlar.

Kardeşiniz Katre Türkay ile aynı meslektensiniz bu bir kıskançlık oluşturuyor mu aranızda?

Ablam artık aşçılık yapıyor. Sektörle alakasını kesti. Fakat devam ediyor olsaydı da değil kıskanmak gıpta ile izleyeceğim tek insan olurdu.

Hayatınızda şu sıralar biri var mı?

 Hayatımda uzun zamandır kimse yok.

“Çok düşünen bir insanım ama iş konusunda hiçbir şeyi düşünmem. Enerjiyi bozuyor.”

Yediğim her şeyi yüzüme sürerim

Güzelliğinizin oyunculukta bir avantaj sağladığını düşünüyor musunuz?

Oyunculuk yetenek işidir güzellik değil. Hatta güzel insanların tekdüze oyunculuk sergileyebileceğini düşünen sığ zihniyetler için güzel olmak bir sorun. Her şey zihniyet meselesi...

İki kız kardeşte çok güzelsiniz. Güzellik sizin ailede genetik mi?

Güzellik bizim aile için tamamen bir bütünden ibaret. Çünkü bizim genetiğimiz mutlu. Gülmek bir insanı en güzel yapan şey.

Bir güzellik sırrınız var mı?

Gülümsemek ve makyajla uyumamak. Meyveden sebzeye yediğim her şeyi yüzüme sürerim.