4 Mayıs 2024 Cumartesi / 26 Sevval 1445

Türk filmleri Makedonya’da

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen Türk Filmleri Haftası, yönetmen Osman Sınav’ın ‘Uzun Hikaye’ filminin gösterimiyle başladı.

14 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Türk filmleri Makedonya’da

‘Uzun Hikaye’, ‘Çakallarla Dans 4’, ‘Çanakkale Yolun Sonu’, ‘Elveda Katya’ ve ‘Annemin Yarası’… Türk filmlerini Balkan coğrafyasıyla buluşturan Makedonya Türk Filmleri Haftası başladı. Türkiye’den pek çok oyuncu ve yönetmen de hafta boyunca çeşitli söyleşilere katılmak üzere Üsküp’e gitti.  

Sinema günlerinin açılış gecesinde konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Burada yaşayan halkların tamamıyla çok şerefli bir mazimiz, çok derin bir hikayemiz var. Halkların birlikte olması için kültürleşme gerekir, kültür alışverişi gerekir. Günümüzde bunun en etkin yolunu sinema olarak görüyorum” dedi.

Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara da böyle güzel bir etkinliğe sanatçıların da katılımının, ‘kardeş’ ülke Makedonya ile kültürel bağların daha da geliştirilmesi yolunda büyük anlam ifade ettiğini dile getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yerli Düşünce Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü başta olmak üzere birçok kurumun desteklediği Türk Filmleri Haftası 14 Mayıs’a kadar devam edecek.

Türk oyuncu  ve yönetmenler, Üsküp’teki ‘Türk Filmleri Haftası’nda Balkan izleyiciyle buluştu. Büyükelçisi Tülin Erkal Kaya, filmlerin kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini söyledi.