18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Ablalara ‘kıtmir’ dualı özel kolye

Kendisini ‘7 uyurlar’ın yanlarındaki köpeğin ismiyle “kıtmir” olarak tanımlayan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in, kendisine simge yaptığı “Kıtmir”i, aynı zamanda örgütlenme içinde önemli bir “örgüt nişanı” olarak kullandığı anlaşıldı.

Şerife GÜZEL7 Kasım 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ablalara ‘kıtmir’ dualı özel kolye

Örgütte ablalık konumuna gelenlerin, Gülen’in el yazısıyla yazıldığı belirtilen “kıtmir kolye”sini taktıkları ortaya çıktı.

EL YAZISIYLA ÖZEL DUA

Fetullah Gülen’in, “Kıtmir duası”nı  kendi el yazısıyla yazdığı ve bunu kolye şeklinde hazırlatarak, örgütün ileri gelen “ablalarına” özel hediye olarak gönderdiği ortaya çıktı. Çoğunlukla gümüş üzerine Arapça harflerle yazılmış duanın örgüt ablalarına hediye olarak gönderildiği, örgütün evlerinde kalan ablaların birbirlerini tanımaları açısından boyunlarındaki kolyelerin önemli yer tuttuğu bildirildi.  Ablalara Gülen tarafından özel olarak hediye edildiği belirilen kolyelerin, diğer örgüt mensupları tarafından da parayla satın alınabildiği belirtildi. Kıtmir kolyesini bir “örgüt nişanı” gibi taşıyan ablaların da, “nazardan, kötülüklerden korunma” amaçlı bu kolyeyi taşıdıklarını ifade ettikleri belirtildi.