26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Akar: Kimse yanlış hesap yapmasın

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanlarıyla Doğu Akdeniz ve Ege sularında icra edilen Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılan unsurları denetledi.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Akar: Kimse yanlış hesap yapmasın

Antalya’dan helikopterle tatbikatın sancak gemisi TCG Gaziantep’te geçen Akar, denetlemeler sonrası açıklama yaptı. “15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra, birtakım sıkıntılar yaşandı ama biz güçlendik. FETÖ üyelerinden temizlendikçe güçlendiğimizi görüyoruz” diyen Akar, şunları söyledi: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerde terör örgütlerine yönelik mücadeleye kararlılıkla devam ediyoruz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.” Son dönemde Ege Denizi’nde yaşanan gelişmelere de değinen Akar, şöyle devam etti: 

YERİNE GETİRİRİZ

“Biz iyi komşuluk ilişkileri içinde uluslararası hukuk kurallarına, ikili anlaşmalara, denizcilik kurallarına saygılı olarak faaliyetlerimizi yürütmek istiyoruz. Akdeniz’de, Ege’de bize düşecek bir görev olursa onu da vatanımız, milletimiz için gözümüzü kırpmadan yerine getiririz. Dolayısıyla bu konuda hiç kimsenin yanlış hesap yapmaması lazım. Diyalog ve iş birliği çalışmazsa tereddütsüz şekilde yetkilerimizi kullanacağımızı her zaman ifade ettik. Karadeniz’deki faaliyetleri de yakından takip ediyoruz.”