27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Avusturyalı ırkçı liderden küstah seçim vaadi

Avusturya’nın ırkçı cumhurbaşkanı adayı Hofer, Türkiye’nin AB’ye katılması halinde Avusturya’nın üyeliğini referanduma götürme sözü verdi.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Avusturyalı ırkçı liderden küstah seçim vaadi

Avusturya’da göçmen karşıtı Özgürlük Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Norbert Hofer, Yeşiller partisinin desteklediği rakibi Alexander Van der Bellen (72) ile televizyonda düelloya çıktı. Aşırı sağcı lider Hofer, Türkiye’nin AB’ye katılması ya da Brüksel’in daha merkeziyetçi bir politika izlemesi halinde, Avusturya’nın AB’den çıkıp çıkmamasını referandum ile halka soracağını belirtti. Hofer, şahsen Avusturya’nın Avrupa Birliği’nden çıkmasını istemediğini sözlerine ekledi ve “Defaatle söylediğim gibi, ben AB›nin olumlu yönde gelişmesini istiyorum” diye konuştu. Bellen ise Avusturya’yı AB’den çıkarmakla tehdit eden Hofer’in güvensizlik duygusu uyandırmaya çalıştığını öne sürdü.

TUTUMUMUZ DEĞİŞMEZ

Dışişleri Bakanı Kurz ise bakanlığın internet sitesine yönelik siber saldırının  Türkiye kaynaklı olduğunu ima ederek, “Bu saldırılar bizi yıldıramaz. Türkiye’ye karşı  tutumumuz değişmeyecek” ifadelerini kullandı.

SİLAH AMBARGOSU İDDİASI

Avusturya Parlamentosu’nun Türkiye’ye karşı aldığı skandal silah ambargosu kararından sonra bir kararda Almanya’dan geldi. Alman basınında yer alan ve şirket çalışanlarına dayandırılan habere göre Almanya’nın tanınmış silah üreticilerinden Heckler & Koch’un da Türkiye’ye silah satmama yönünde karar aldığı iddia edildi.