25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Azılı teröristleri Almanya koruyor

Alman hükümetine tepki gösteren gazeteler, “PKK’lı teröristler ülkede para topluyor. FETÖ kollanıyor.. Azılı suçlular ve Türkiye’den gelen hainler hiçbir ceza almadan Almanya’da yaşıyor” ifadelerine yer verdi.

21 Eylül 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Azılı teröristleri Almanya koruyor

Alman medyasının, terör örgütü PKK ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yandaşlarına kucak açan Angela Merkel hükümetini son haftalarda eleştirmesi dikkati çekiyor. En son terör örgütü PKK yandaşlarının geçen hafta Köln’de düzenlediği sözde festival kapsamında terör propagandasına izin vermesi, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden gerilmesine yol açtı.      

PAS VERİYORUZ

Bild gazetesinde yer alan bir köşe yazısında, “Kürt İşçi Partisi PKK bir terör örgütü mü? Evet! İçişleri Bakanlığına göre Öcalan portresi sadece sarı zemin ve Kürt bayrağı üzerinde yasak. Köln’de Kürtler başka renkler seçtiler ve Devleti Koruma Dairesi binlercesine geçit verdi. Bu absürttür ve Türk hükümetinin protestosu için verilmiş tamamen gereksiz bir pastır. Türkiye’de hukuk standartları talep eden bir ülkenin kendisi bu kadar kolay açık vermemelidir’’ denildi. Almanya’nın en ciddi gazetelerinden Süddeutsche de yer alan haberde de Federal Mahkemenin, PKK’yı terör örgütü olarak sınıflandırmasına rağmen örgütün açıkça propaganda yapmasına göz yumulduğu belirtilerek, güvenlik güçleri eleştirildi. Badische Neueste Nachrichten gazetesinde ise “PKK, Almanya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde tehditle para toplayıp taraftarlarını harekete geçirebiliyor. Avrupalılar böyle davranmakla kendi inandırıcılıklarını zedeliyorlar ” ifadeleri yer aldı.

BND KORUYOR MU

Frankfurter Allgemeine gazetesinde yayımlanan bir köşe yazısında ise FETÖ mensupları, “azılı suçlular ve “antidemokratik hainler” olarak nitelendirildi. Yazıda, şu ifadelere yer verildi: ‘’Güvenlik kameraları Erdoğan’a karşı 15’i, 16 Temmuz’a bağlayan gece yaşanan darbe girişiminin kalbinin Akıncı Üssü olduğunu kanıtlamakla kalmıyor ayrıca önde gelen Gülencilerin de buna dahil olduğunu ortaya koyuyor. Bu ise bir diğer soruyu doğuruyor: Türkiye’de kanlı bir darbe girişimi gerçekleşti. Kahl (BND Başkanı Bruno) bile bunun tersini iddia edemez. Darbe girişimini gerçekleştiren kişilerin bazıları Almanya’da. Azılı suçluların ve Türkiye’den ülkemize gelen antidemokratik hainlerin hiçbir ceza almadan Almanya’da yaşamlarına devam etmesi düşüncesi de oldukça ters geliyor.’’      

KAHL’E TEPKİ

Die Tageszeitung gazetesinde yayımlanan bir makalede de Almanya hükümeti, FETÖ yandaşlarını korumakla suçlandı. Şu ifadeler kullanıldı: “Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı (BND) Başkanı Bruno Kahl, FETÖ’nün tamamen suçsuz olduğunu söylüyorsa,ya hiçbir şey bilmiyor veya kasıtlı olarak Gülen hareketini koruyor.’’