27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Bakan Bozdağ: Yeni sistem terör mikroplarının çoğalmasına imkan vermeyecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Yeni sistem, terör mikroplarının çoğalmasına imkan vermeyecek bir sistemdir' dedi.

AA24 Mart 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Bakan Bozdağ: Yeni sistem terör mikroplarının çoğalmasına imkan vermeyecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İç Anadolu Bölgesi Hemşehri Buluşması'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin terör örgütü elebaşlarının referanduma ilişkin video kaydının yayınlandığının sorulması üzerine Bozdağ, PKK terör örgütü başta olmak üzere FETÖ, DEAŞ, DHKP/C ve diğer terör örgütlerinin tamamının halk oylaması süreciyle yakından ilgilendiklerini söyledi.

PKK elebaşlarından Cemil Bayık'ın bu açıklamasının PKK'nın 16 Nisan referandumunda nerede durduğunu çok açık bir biçimde ortaya koyduğunu dile getiren Bozdağ, terör örgütlerinin tamamının Türkiye'de siyasi istikrar, güçlü iktidar tesis edecek, hızlı karar alma ve uygulamayı sağlayacak, kriz ve kaoslarla Türkiye'nin daha kolay baş etmesini temin edecek yeni bir sistemin kurulmasını istemediğini kaydetti.

Bekir Bozdağ, terör örgütlerinin istikrarsızlıktan, zayıf iktidarlardan, krizden, kaostan, ekonomik çöküntülerden kendilerine alan açtıklarını ve bu mikropların oralarda üreme ve çoğalma imkanı bulabildiğini ifade etti.

Yeni sistemin Türkiye'de terörün çoğalmasına imkan vermeyeceğini dile getiren Bozdağ, "Çünkü kalıcı istikrar, güçlü iktidar ve etkin yönetim, hızlı karar alma ve uygulama terör örgütlerinin korkulu rüyası olmuştur şimdiden. O nedenle bütün örgütler telaştadır, Türkiye'nin yeni sistemi hayata geçirmesini engellemek için büyük baskılar yapmaktadır. Terörist elebaşlarından Cemil Bayık da bu videosuyla aynı baskıyı yapmakta ve 'hayır' için sandığa gitmeye teşvik etmektedir. Türk milletinin terörist elebaşı Bayık'ın ve onun gibi diğer teröristlerin bu tutumunu çok iyi göreceğini ve değerlendireceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Bozdağ, Türk milletinin kendi geleceğini ilgilendiren sistemi oylarken, terör örgütlerine teröristlere ve zayıf Türkiye isteyen yabancı güçlere bakmayacağını, aklına, kalbine ve vicdanına danışarak oy vereceğini kaydetti.

Terör örgütlerine ve bazı yabancı ülkelere rağmen Türk milletinin kendi rotasını her zaman olduğu gibi kendisinin çizeceğini, yeni sitemi 16 Nisan'da "evet" oylarıyla hayata geçireceğini dile getiren Bozdağ, korkunun ecele faydası olmayacağını, milletin yolundan döndürülemeyeceğini söyledi.

- AP'nin Daily Sabah gazetesi kararı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AP'de Daily Sabah gazetesinin dağıtımının yasaklanmasına ilişkin soru üzerine, AP Başkanı tarafından böyle bir kararın alınmasının çok yıkıcı olduğunu söyledi.

AP'nin esasında Avrupa değerlerini ve Avrupa'nın hukukunu hem korumakla hem de yaşatmak, yaygınlaştırmak ve güçlendirmekle görevli olduğunu belirten Bozdağ, "Aldığı karara baktığınızda Avrupa değerlerini koruyan değil, aksine yok eden bir karardır. Yaşatan değil, katleden bir karardır. Ben şimdi soruyorum; Avrupa Birliği'nin hangi değini AP Başkanı'nın aldığı bu kararı haklı kılmaktadır. Resmen bu karar Avrupa Birliği'nin üzerinde yükseldiği temel değerlerin tamamını yok eden bir karardır. Görülüyor ki AP Başkanı ve o müracaatta bulunan ve ona destek veren çevreler farklı bir sesi duymaya tahammül edememektedirler." ifadelerini kullandı.

Bozdağ, Daily Sabah gazetesinin teröristlerin, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının, yalan, yanlış ve asılsız haberlerle oluşturduğu algılar karşısında gerçeği ve doğruyu yazdığını ifade ederek, doğruları okumalarını, doğrulardan haberdar olmalarını sağladığını dile getirdi.

Türkiye'yi terör örgütlerinin kulaklarıyla dinleyenlerin ve gözleriyle okuyanların, terör örgütlerinin anlatımlarıyla da Türkiye hakkında karar verenlerin, ülkeyle ilgili asla doğru karar veremeyeceğini vurgulayan Bozdağ, gerçeklere gözlerin kapanmaması, kulakların tıkanmaması, doğru elden ve ağızdan Türkiye hakkında bilgi alınması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şöyle devam etti: "Öyle gözüküyor ki AP Başkanı ve oradaki sayın üyelerin bir kısmı Türkiye hakkındaki doğru haberlerden, doğru bilgilerden, gerçeklerden rahatsızlar. Bu AP Başkanı'nın aldığı bu karar esasında Avrupalıların çirkin yüzünü ortaya çıkaran bir karardır. Biz bu çirkin yüzü kınıyoruz ve reddediyoruz. Böyle bir şey olmaz. Türkiye'ye her defasında terör örgütlerinin ağzıyla Türkiye'de suç işleyen, terör örgütlerine destek olan, propaganda yapan kişiler nedeniyle açılan soruşturmalarda itham yapanların herhangi bir teröre, şiddete, olaya karışmayan, suç işlemeyen sadece ve salt haber yapan ve yorum yapan gazeteyi parlamentoya sokmaması çifte standardın çok net bir göstergesidir. Onun için kınıyorum onları. Avrupa'nın gerçek yüzünü göstermesi bakımından çok çok önemli. Bundan sonra Türkiye'ye dönüp 'İfade hürriyeti çok önemlidir, basın hürriyeti çok önemlidir.' diye afralı, tafralı laflar inşallah söylemezler. Türkiye'de bunlar önemli de AP'de bunlar önemli değil mi? Ben AP'yi de Avrupa Birliği kurumlarını ve herkesi kendilerinin çok önemli olduğunu her defasında ifade ettikleri basın ve ifade hürriyetine saygılı olmaya davet ediyorum. Umarım Sayın Başkan yaptığı bu yanlışlıktan çabuk döner ve bu kararı kaldırır. Yeniden Daily Sabah gazetesinin AP üyelerine dağıtılmasına izin verir. İzin vermezse bu faşist uygulamanın altında imzası olan bir başkan olarak anılmaya devam eder."

- Kılıçdaroğlu'nun "Muhtarlıklar kaldırılacağı" beyanları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararnamelerle muhtarlıkların kaldırılacağı, eyalet sistemine geçileceği yönünde açıklamalar yaptığına ilişkin soru üzerine Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nu anlamakta gerçekten zorlandığını söyledi.

Akıl sınırlarını zorlayan değerlendirmeler yapıldığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti: "Nasıl bir muhakeme yaparak bu sonuçlara varıyorlar, ben anlamış değilim. Konuşuyor muhtarlara. 'Bir sabah kalkacaksınız muhtarlıklar kaldırıldı.' denen bir açıklama olacak. Nasıl olacak? Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle olacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle siyasi haklar, insan hakları düzenlemesi yapılamaz. İnsanların özgürlüklerini de kısıtlayacak, haklarını kısıtlayacak, siyasal alanı daraltacak laflarının tamamı yalandır. Çünkü anayasa Cumhurbaşkanına bu alanlarda kararname çıkarma yetkisi vermemektedir. Kanunla düzenlenmiş hiçbir konuda kararname çıkarma yetkisi vermiyor. 92 konu var, anayasada böyle."

Sadece yeni sisteminin gerektirdiğini sınırlı bir alanda Cumhurbaşkanına kararname çıkarma yetkisi verdiğini anlatan Bozdağ, üst düzey görevlilerin atanması, görevden alınması ve bakanlıkların merkez ve taşra teşkilatlarının kurulmasına ilişkin birtakım düzenlemelerini yapabileceğini, bunların da Anayasa Mahkemesinin denetimine açık olduğunu, Meclis'in de yürürlükten kaldırabileceğini anlattı.

Bozdağ, "Muhtarlara gelince, Anayasa'nın 127. maddesini Sayın Kılıçdaroğlu'nun iyi okuması lazım. Yanındaki arkadaşlarına da demesi lazım. 'Bu 127. maddeyi niye hatırlatmıyorsunuz?' diye de kızması lazım. Kılavuzlarına iyi baksın istiyorum." dedi.

Bakan Bozdağ, 127. maddenin mahalli idareleri düzenlediğini, onların çalışma esasları ve organlarının seçimine dair hususların kanunla düzenleneceğinin açıkça yazıldığını ifade ederek, "Nasıl kaldırılacakmış. Kendi kendine hız alıyor ve devam ediyor. Dolmuş duraklarına gidiyor, 'Bir baktınız sabahleyin hatlar iptal.' Lokantalara gidiyor, 'Bir baktınız sabah lokantalar kapatılmış.' Bu kadar da bu işi yalana, dolana, şark kurnazlığına alet etmemek lazım. Milletin aklıyla alay etmemek lazım. Bu millet bizden her şeyi daha iyi görüyor ve daha iyi biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nu millete saygılı olmaya, milleti aldatmamaya ve millete doğruları ama sadece doğruları söylemeye davet ediyorum. Ama maalesef Sayın Kılıçdaroğlu bunların hiçbirini yapmıyor. Üzgünüm ana muhalefetimiz bu." şeklinde konuştu.