19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bedelini çok ağır ödeyeceksiniz

Başkan Erdoğan, seçim öncesi dövizle ekonomik saldırı yapıldığını vurguladı, “Piyasadan dövizleri toplayıp provokatif eylemlerin içine girenler bedelini çok ağır ödeyecek. Hepinizin kimliğini ve neler yaptığını biliyoruz. Bu milleti sömürmenize izin vermeyiz” dedi.

25 Mart 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bedelini çok ağır ödeyeceksiniz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul Mitingi’nde halka hitap etti. Erdoğan şunları söyledi: “Sevda nedir bilmezsek sevdalandığım şehir; kubbeler arasında nakış gibi işlenen şehir, ey şehadetlerle şahlanan şehir; alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimizin İslam alemine işaret ettiği şehir, asrı saadetten gelen misafirleriyle şereflenen şehir… Fetih fatih Sultan Mehmet Han’a nasip olan şehir; adaletin huzurun hakikatin hakim olduğu şehir… Her inançtan, her kesimden insanın güvenle yaşadığı eman şehir; herkesin gözü olduğu gözdesi olduğu İslam şehri… Seni yürekten selamlıyorum İstanbul. Ayasofya’sı ile Sultan Ahmet Camisiyle en son Büyük Çamlıca Camisi ile… Kıtaları birleştiren İstanbul. Sizleri aşk ile selamlıyorum İstanbul. Yenikapı bugün bir başka güzel. İşte böylesi yürekler fethetmişti İstanbul’u. İşte böylesi bir iman, aşılmaz denilen surları yerle yeksan etmişti. İşte böylesi bir azim asırlarca İstanbul’a dünyayı yönettirmişti.” 

PARLAYAN BİR YILDIZ 

“Dosta düşmana birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi göstermiştik. Yenikapı ruhu İstanbul’u fethedip bize emanet eden ruhun devamıdır. Bugün Bahçeli ile AK Parti’ye ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı’na inanan tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı’dayız. Şu an aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Demek ki 1 milyon 600 bin tek yürek olduk. Cumhur İttifakı sadece iki partinin değil, tüm Türkiye’nin ittifakıdır. Türkiye’yi hedef alan herkes Cumhur İttifakı’na saldırıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar boş. Biz Allah’ın izniyle, bir çağın kapanıp bir çağın açıldığı bu şehri kıyamete kadar bir İslam şehri Türk şehri olarak korumaya devam edeceğiz. Bu şehir Fatih Sultan Mehmet’in emanetidir, Yavuz Sultan Selim’in göz bebeğidir. Kanuni’nin nefesidir. Sultan Abdülhamit’in namusudur. Gazi Mustafa Kemal’in son nefesidir. Adnan Menderes’in hayalidir. Turgut Özal’ın rüyasıdır. Erbakan hocamızın duasıdır. Alpaslan Türkeş’in sevdasıdır. Hayalimiz, duamız her şeyimizdir. CHP’den aldığımız İstanbul’da su yok, çöp çoktu. Hava kirliliği vardı. Istıranca’da Melen’den İstanbul’a su getirdik. 2040 yılına kadar İstanbul’a su sıkıntısı yok. Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiğin kişi İstanbul’un bir ilçesinin belediye başkanı. İstanbul’a rastgele bir isim yakışmazdı. O nedenle Binali Yıldırım kardeşimizi aday gösterdik. Geçmişi kirli birini İzmir’e layık gördüler. Ama bunlarda ufuk yok. Ufku olmayanın yönetim kabiliyeti olmaz. Terör örgütü ile el ele iç içe, geçmişi itibariyla ne yazık ki kirli bir ismi İzmir’e layık gördüler.” 

4 MİLYON KİŞİ TAŞIYORUZ 

“Bizden önce bin 596 otobüs vardı. Pislikten geçilmez, kokudan durulmazdı. Artık günde 4 milyon İstanbulluyu  otobüsler taşıyor. Yarısında ücretsiz internet hizmeti var.  Bugün İstanbul’da 57 yolcu gemisi, 2 arabalı vapur ile 22 hatta deniz ulaşımı hizmeti veriyoruz. Haliç’te attığımız adımlar dünyada örnektir. Sandalla karşıdan karşıya geçmekte zorlanırdık. Herkes tek çare ‘Haliç’i dolduracaksınız’ dedi. ‘Hesabını tarih, doğa bizden sorar’ dedik. 2.5 milyon metreküp balçık çıkartıp temizledik. Çamuru süzüp Alibeyköy’deki 650 bin metrekare alan kazandık. AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok diyorlar. Sen aday tanıtımını bile Haliç Kongre Merkezi’nde yaptın.” 

GELİN TEK MİLLET OLALIM  

“Bak sana bir müjde daha vereyim. Atatürk Kültür Merkezi’ni de kısa sürede bitireceğiz. Ama sizlerin yaptığı gibi bir AKM değil. Her yönüyle muhteşem. Herhalde bitirdikten sonra orada bir konserimize gelirsin. Değil mi? Ankara’dakine gelemiyor bakın! Orada külliyede bir kongre merkezimiz var. 29 Ekim’de orada Fazıl Say’ın bir konseri olacak. Konserde kendisinin bir bestesi olacak. Ya bunlar bizim değerlerimiz ya. Gelin tek millet olalım. Bugüne kadar 485 adet semt, bölge ve park ile mesire alanları yaptık. Biz geldiğimizde İstanbul’da sadece 4 spor salonu vardı. İstanbul’a 47 spor salonu kazandırarak herkes spor yapabilsin diye, park ve bahçeleri de spor aletleriyle donattık. 

17 spor salonunun yapımı devam ediyor. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan korumak ve sporla buluşturmak için 223 okula kapalı spor salonu yaptık. İstanbul’a daha önce hiç olmayan 6 gençlik merkezi inşa ettik.” 

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 

“İstanbul’un potansiyeline değer katmak için 6 katrilyon maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi’ni kuruyoruz. Burada 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Şehrin her iki yakasında sebze, meyve, su ürünleri halleri kuracağız. Plan ve projeler Toptancı araçlarının şehir içindeki yoğunluğunu azaltmayı hedefliyoruz. Silivri’de jeotermal ve sağlık merkezini hayata geçireceğiz. Sağlık turizminde İstanbul değerine değer katacak. Tophane’nin inşaatı devam ediyor. Sadece kruvazör limanı değil, alış veriş yerleri ve otellerle farklı bir konuma gelecek. Eyüpsultan Göktürk’te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kuracağız.” 

FATURASI ÇOK AĞIR OLACAK 

“Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz. Biz paramıza sahip çıkacağız. Bunların oyunlarına gelmeyeceğiz. Faturayı bunlara ödeteceğiz. Bütün çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. İşte faturayı ödeyecekler. Lami cimi yok. Bu milleti sindiremeyecekler, öğrenecekler bunu. Bu milletin pusulasını bunlar saptıramayacak. Bizim burada istikametimiz doğrudur. Bugüne kadar nasıl başaramadıysalar, bundan sonra da başaramayacaklar. Asla oyunlara gelmeyeceğiz. Kırgınlık, dargınlık şu bu yok. MHP’ye gönül vermiş kardeşlerim, kırgınlık dargınlık yok. Yapmamız gereken ney? Şimdi birlik zamanı. Bir olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Ve sandıkları da 31 Mart’ta inşallah demokratik bir şekilde patlatacağız.” 

İSTANBUL’A 900 TRİLYON LİRA YATIRIM 

Başkan Erdoğan “İstanbul’a 25 yeni kent meydanı yapacağız. İstanbul’a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız. 18 alanda seyir terasları oluşturacağız. 300 mahalleye 955 kreş açacağız. 17 rehabilitasyon merkezi kuracağız. İstanbul’da 1 km üzerinde bisiklet yolunu hizmete açacağız. İstanbul’un 241 noktasında trafik sıkışıklığına neden olan kavşakları yeniden planlıyoruz. Adalar halkı ile buluşacağım. Adalar’da 274 adet elektrikli faytonu göreve alarak kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız” dedi.

Erdoğan, Bahçeli ve Yıldırım mitingde İstanbulluları birlikte selamladı.

BAHÇELİ SERT KONUŞTU

İstanbul’da PKK’ya geçit yok 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı Büyük İstanbul mitinginde konuştu. Bahçeli, “Gecesi sümbül kokan İstanbul bugün muhteşemsin tarih yazıyorsun. Bir kez daha Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz. Yeni Zelanda’yı kana bulayan vandallar alçak teröristler 630 yıl önceki Kosova Savaşı’nın kinini tutuyorlardı. Şu anda Boğaz’ın batı yakasındayız. İşte buradayız. Yenikapı’dayız. Ey katiller gelin de görelim. Türkiye’yi yıkmak istiyorlar, yıktırmayacağız, böldürmeyeceğiz.  31 Mart İstanbul için kader seçimidir.  İstanbul’da PKK’ya geçit yoktur, FETÖ’ye müsamaha yoktur. CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum bu Kılıçdaroğlu’nda umut yoktur. Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum. Sizi bizden çok seven olamaz. Cumhur İttifakı’na katılın. Amerika sizi bizden çok sevemez” dedi.

FİNALİ BİNALİ İLE YAPALIM

Büyük İstanbul Mitingi’nde konuşan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Şu ana kadar nasıl çalıştıysam, nasıl liderimizle Cumhurbaşkanımızla yolları bölüp gönülleri birleştirdiysek, havayolunu halkın yolu yaptıysak Marmaray’ı Avrasya Tüneli’ni Hızlı Treni dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a nasıl kazandırdıysak; Üçüncü Köprüyü Osmangazi Köprüsünü nasıl İstanbul’un hizmetine sunduksa; gelecek 5 yılda sizin desteğinizle aziz İstanbul’a aynı kararlılıkla hizmet edeceğime Yenikapı’da söz veriyorum. Gelin finali Binali ile yapalım” diye konuştu.

MİTİNGDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER 

MEMLEKET VE ERDOĞAN SEVGİSİ

Cumhur İttifakı’nın Yenikapı’da yaptığı mitinge renkli görüntülere sahne oldu. Mitinge Ertuğrul Ertuğrul Gazi kıyafetiyle ve ‘Her Zaman Seninleyiz Reis’im’ tişörtünü giyip gelen vatandaşlar da oldu.

Eski Başbakan Tansu Çiller de mitinge katıldı

Eski Başbakan Tansu Çiller alana gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Yine bir milli şuurla bugün buradayız. Türkiye hedefte, ülkemiz hedefte. Bugün özellikle bunun için buradayım. Yeni bir dünya kuruluyor. Türkiye daha bağımsız bir yere seçiyor kendine. Bizatihi bu bir değişimin gereği. Ve görüyoruz ki eski dünyanın bütün kurumları sorgulanmakta. BM, NATO hepsi sorgulanıyor. Türkiye yeni düzenin gelişimini batıdan doğuya koyan bir güç olarak görüyor ve burada da yeni yerini almakta.”