26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Belediyelere tasarruf talimatı

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Türkiye’nin yeni bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

STAR ANKARA18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Belediyelere tasarruf talimatı

“Ülkemize karşı yapılan bu yeni saldırıyı da yine birlikte aşacağız ” diyen Kaya, döviz hesaplarının da TL’ye çevrilmesi talimatı verdiği yazısında belediye başkanlarına şu önemli uyarılarda bulundu: 

YERLİ YAZILIMA GEÇİN: Belediyelerimiz, lisans ücreti ödenen yabancı menşeli yazılımlar yerine ivedilikle PARDUS’a geçmelidir. 

YERLİ ÜRÜN TERCİH EDİN: Elektronik cihazlar, cep telefonları, ve diğer teknolojik cihazlarda yerli üretim veya yerli marka tercih edin. 

DÖVİZ HESABINI KAPATIN: EFT, Havale, Kambiyo, kredi, gibi işlemleri TL ile gerçekleştirin; yabancı para ile mevduat hesabı açmayın, zorunlu olmadıkça dövizle işlem yapmayın. 

YERLİ İÇECEK SATIN: Belediye ve İştiraklerine ait sosyal tesis ve işletmelerde yerli gıda ve içecek bulundurun. 

YABANCI ARAÇ KİRALAMAYIN: İhaleli işler kapsamında yüklenici tarafından kullanılacak/tedarik edilecek araç/cihaz ve ekipmanların da yukarıda belirtilen şartlarda olması sağlanmalıdır. Yeni hizmet binası ya da büyük tadilat/tamirat yapmayın.