26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Birlik mesajı

Kayseri’de Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi’nin açılışı, oyunlara ve kumpaslara verilen en güçlü yanıt oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül için “Yol arkadaşım” dedi, ‘14 yıldır önümüzü kesmeye çalışanlar başaramadı’ mesajı verdi:

5 Aralık 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi’ndeki “Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi” açılışında, Türkiye’de siyasi tarih müze geleneğinin yavaş yavaş oluşmaya başladığını belirtti. Tarih yapan bir millet olarak tarihimizi kayda geçirme, yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusunda aynı başarıyı gösteremediğimizi ifade eden Erdoğan, “Bir dönem Osmanlı arşivlerinde yer alan milyonlarca belgenin hurda niyetine kilosu 3-5 kuruşa satılmasının utancını dahi yaşadık. Bunun için dijital arşiv konusuna özel önem verdik ve arşivleri kalıcı hale getirmesinin yolunu açtık” diye konuştu. 

EN İBRETLİK HADİSE

Erdoğan, “Kardeşim” diye hitap ettiği Abdullah Gül’le beraberliklerinin 1960’lı yıllara kadar uzandığına dikkati çekerek, şunları söyledi: “Kendisinin aday olduğu 2007’deki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasıyla Türk siyasi tarihinin en ibretlik hadiselerinden birini yaşadık. Cumhuriyet Mitingleri ve 27 Nisan bildirisiyle milletin ve TBMM’nin iradesine karşı adeta bir meydan okumaya çevrilen bu seçim süreci 367 garabetiyle trajikomik bir hale dönüştürülmüştür. Böyle bir dönemde demokrasiye ve milli iradeye karşı girişilen saldırılara cevabımızı Abdullah Bey’i aday göstermek suretiyle verdik. Türkiye vesayetin değil, milletin cumhurbaşkanlığına giden yolun ilk adımlarını işte bu dönemde Sayın Gül ile atmıştır.”

GÖNLÜMÜZ KIRILDI AMA… 

Erdoğan, siyasetin dikensiz gül bahçesi olmadığını, bu süreçte attıkları her adımda tecrübe ederek görüp, yaşadıklarını aktardı. 1997’nin kendisi için kırılma noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kırılma derken, yanlış anlaşılmasın, bu süreçte gönlümüz kırıldı ama milletimizle olan bağımız daha önce hiç olmadığı kadar güçlendi. Abdullah Gül Bey ve diğer kardeşlerimizle beraberomuz omuza yürüttüğümüz mücadele 2001 yılında yeni bir partiyle, 2002 yılında tek başına iktidarla neticelendi.” şeklinde konuştu.      

MİLLET  DARBEYİ 16 SAATTE BİTİRDİ

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:  “Bu süreç içerisinde özellikle önümüzü kesme gayretlerinde en son adım bildiğiniz gibi 15 Temmuz darbe girişimi olmuştur. Bu da yine önümüzü kesmeye yönelik bir adım. İçeriden ve dışarıdan atılan bu adımla önümüzü kesmeye çalışanlar, milletimizin o şehadete, Hakk’a yürüyüşüyle bunu başaramadılar. Bumillet bunu gösterdi. 16 saatte darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü.”  

TABULARI YIKTIK  

-Abdullah Gül ise Türkiye’de birçok tabuları yıktıklarını ifade ederek, “Bu tabuları hep beraber yıktık, değiştirdik. Bunların hepsini tarihe gömdük. Türkiye’yi ekonomik olarak geliştirdik. Türkiye öyle oldu ki dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi oldu ve herkesin hayranlıkla karşıladığı bir ülke oldu. Bütün bunlar hepimizin buradaki eserleri olarak görmemiz gerekir” diye konuştu.

HEP BİRLİKTEYİZ 

-Başbakan Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, AK Parti’nin bir vefa hareketi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan burada. Kendileriyle ilk günden itibaren yol arkadaşlığı yapan AK Parti hareketi iktidarında başbakan, cumhurbaşkanı görevi yapan Sayın Abdullah Gül Bey burada, diğer bütün yol arkadaşlarımız burada. Kayseri’de AK Parti hareketini başlatan bütün yol arkadaşlarımız burada. Hep beraberiz, buradayız, tıpkı ilk gün olduğu gibi bugün de yine yan yana, birlikte hep beraberiz.” diye konuştu.