5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

Bugün Kandil’de yarın Sincar’dayız 

“Afrin’de 4 bin 600’ü aşkın teröristi, Cerablus’ta da 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Şimdi Irak’tayız, Kandil’deyiz, gerekirse Sincar’da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun hiç dinlemeyiz vururuz.”

23 Haziran 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bugün Kandil’de yarın Sincar’dayız 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’da Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar, Sarıyer, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu ilçelerinde miting yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yüklenen Erdoğan, şunları söyledi… 

CHP ZİHNİYETİ: Hatırlayın o Kartal’ın halini. Suyumuz var mıydı, her taraf delik deşik miydi, yollarımız var mıydı? Buraları ilçe haline getiren biziz. Bizden sonra  CHP zihniyeti burada. Memnun musunuz? 

PRİM ÖDEMEDİ:  İnce işlettiği dershanedeki öğretmenlerin bile SSK primini ödemedi. 

TOKAT ATIN: Devletin memuruyla bakıyorsunuz, aman yarabbi nasıl küfürlü konuşmalar.Bunlardan Cumhurbaşkanı adayı olur mu? Bunlara pazar günü Osmanlı tokadını atmaya var mıyız? 

l SADECE PALAVRA: Kılıçdaroğlu öğretmenliğe geçmek isteyenlerin hepsini alacağını söyledi. İhtiyacın varsa, ihtiyacın kadar alırsın ama ihtiyacın olmayanı alırım dersen, bu sadece palavradır, bu sadece oy toplamanın yalanla istismarıdır. Yalancının mumu, bunların da pazara kadar yanacak. 

SAMANDIRA’YA ŞEHİR HASTANESİ: Bay Kemal’in SSK genel müdürü olduğu zaman çektiğimiz çileleri biliyorsunuz değil mi? Şimdi Pendik’teki devlet hastanesi muhteşem. Aynı şekilde Kartal.  Şimdi bir de Anadolu yakamıza şehir hastanemizi yapıyoruz. Samandıra’daki askeri havalimanının olduğu yere 3300 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz.  

Tekme tokat mı gireceksin?: Şimdi ne diyorlar? ‘Ben niye şehir hastanesi yaptırayım?’ Kim diyor bunu? Adaylardan biri. Bay Muharrem, sen ne yaptıracaksın onu da söyle. Yoksa memurlara, gençlere tekme tokat mı gireceksin? 

YALAN: (İnce) İşte bu gelsin devletin memuruna küfretsin. Dinlediniz mi? Nasıl küfrettiğini dinlediniz mi? Ne diyor şimdi, ‘montaj’ diyor. Sevsinler senin montajını. Gerçekler ortada. Ya senin cibiliyetin bu. Senin genel başkanın da öyle değil mi? Akşam yalan, sabah yalan. Yalancının mumu. Pazar bunların mumunun söndüğü gün olacak. 

GİT MUHARREM: İnce ile Kılıçdaroğlu’nun arası çok iyi. Bay Kemal ona ne diyor, ‘Gel bakalım Muharrem, gel.’ Şimdi de ne diyecek pazardan sonra, ‘Git bakalım Muharrem, git.’ Onun için aday yaptı. Başından kovmak için. 

BAŞKAN YARDIMCISI İÇERİDE: CHP demek susuzluk, kirlilik, yolsuzluk demektir.  Maltepe Belediyesi’nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. MLKP’den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe’yi yönetiyor hale bak. Artık gereğini pazar günü yapmanız lazım. Şu anda içeride ve yanılmıyorsam 10 yıla mahkum olmuş.  l zavallı: Bir tanesi çıkmış ‘TİKA, MİKA.’ Lafa bak, satacağım diyor. ‘AFAD’ı satacağım’ diyor. Daha ileri gitti ‘MİT’i de satacağım’ diyor. Daha da ileri gitti, ‘Kimde ne araba varsa hepsini satacağım’ diyor. Bunlar zavallı.Bunları satacakmış. Kızılay’ı da sat. 

ATATÜRK BUNLARI MEZARA GÖMER: Bu hanımefendi, beyefendiler hep söyler ya. ‘Şöyle Atatürkçüyüz, böyle Atatürkçüyüz.’ Yalan. Hiç bunlarla alakası yok.  Atatürk sağ olsa bunları mezara gömer. Niye? Çünkü bunlar yalancı. 

HDP’den tehdit: HDP güneydoğuda AK Parti’nin il ve ilçe başkanlarını telefonla tehdit etti. Terbiyesiz eğer sıkıysa gel şehir merkezine.  Öyle Kandil’in tepesinde durmakla bu iş olmaz. Oradan telefonla ilçe başkanımı, il başkanımı tehdit etmekle bu olmaz. Artık bunlar geçmişte kaldı. Suruç’ta bir adım attınız. Suruç’ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. 

KANDİL OPERASYONU: Kandil’e indik 20 uçakla 10 noktayı vurduk. İkinci bir adım daha attık, orada terör örgütünün ileri gelenleri toplantı halindeydi.35 tane terörist orada etkisiz hale getirildi. 

HAİNLER ÖLDÜRÜLDÜ: Afrin’de 4 bin 600’ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Cerablus’ta 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı etkisiz hale getirdik. Şimdi Irak’tayız, Kandil’deyiz, gerekirse Sincar’da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun hiç dinlemeyiz vururuz. Herkes şunu konuşacak: Türkiye’ye  yanaşmak, sataşmak, bunu görecekler. 

Bedelli için karar vereceğiz 

Bedelliyle alakalı da inşallah 24’ünden sonra masamın üzerinde önemli olan çalışmalarımdan bir tanesi de odur ama ben Bay Kemal gibi palavra atamam, Bay Muharrem gibi atamam. Genelkurmay Başkanı’mı çağıracağım, Milli Savunma Bakanı’mı çağıracağım, onlarla beraber oturacağız, konuşacağız ve nihai kararımızı da vereceğiz. 

Bay Kemal yolsuzluklara gömüldünüz 

BİZDE YOLSUZLUK YOK: Bizim iktidarımız yolsuzlukların iktidarı değil. Bay Kemal siz yolsuzluklara gömüldünüz. Maltepe’nin ikinci başkanı MLKP’li. Şu anda içeride 10 yıla mahkum oldu. Bunlarla bu ülke yönetilir mi? 

oyuna gelmeyİn: Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Aman bu oyuna gelmeyin, bu HDP’nin oyununa gelmeyin. Bunlar Kürtçü, bunlar bu ülkeyi bölenler. Biz bunlara fırsat vermeyeceğiz. 

BAY MUHARREM KARŞIYA SANDALLA GEÇ

Rahatsız mısın? Birinci ve ikinci köprüyle otoyollar bayramda ücretsiz. Çünkü her bayram öncesi AK Parti hükümeti, Bakanlar Kurulu kararıyla köprü ve otoyolları ne yapıyor? Bedava yapıyor. Bu bizim bugüne kadar yaptığımız uygulama Bay Muharrem. Sen bundan rahatsız mısın? O zaman sen de bir ve ikinci köprüden git, elini tutan mı var? Oralardan git. Niye oradan gitmiyorsun? Veyahut da sandalla geç karşıya. 

HESABINI SORALIM: Ataşehir’in Belediye Başkanı’nın eşi burada bol bol daire sahibi oluyor, bol bol daire dağıtıyor. Bunların hesabını benim Ataşehirli kardeşim sormayacak mı? Ataşehir bu defa 2019 Mart’ına farklı hazırlanacak. İnşallah belediye başkanlığını da biz bu CHP’den alacağız. 

İmar sorunu çözüldü: İmar sorununu çözdük. Vatandaşlar müracaatlarını bir an önce yapmalı. Şu an itibarıyla imar barışına müracaat edenlerin sayısı 1 milyonu aştı. Bu sorunu bugüne kadar kimse çözdü mü? Şimdi biz çözüyoruz.