26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

BBP lideri Destici: Anayasa için istişareyle kararımızı açıklayacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında il başkanları toplantısı öncesi, ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. Referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Destici, 'Büyük Birlik Partisi dışında bütün partiler Anayasa Referandumu ile ilgili taraflarını ve kararlarını açıkladılar. Biz ısrarla istişareler sonucu kararımızı açıklayacağız' dedi.

DHA19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
BBP lideri Destici: Anayasa için istişareyle kararımızı açıklayacağız
BBP lideri Destici, "Büyük Birlik Partisi, kararını kendi kurullarıyla ve dava arkadaşlarıyla birlikte verir. Geçmiş dönemlerde, süreçlerde olduğu gibi Türk Siyasetine bir ders verir gibi bu süreci tamamlayacağız. Ortak akıl ile karar vereceğiz. İnce eleyip sık dokumakla mükellefiz" diye konuştu. 
 
"İSTİŞARE İLE KARAR VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"
 
Türkiye ve Türk İslam coğrafyası için önemli bir kararın arifesinde olunduğunu belirten Destici, şöyle konuştu:"Bu, hafife alınabilecek karar değildir. Bu şahsi düşüncelerle, şahsi çıkarlarla ya da sadece parti menfaati öne konularak verilecek bir karar değildir. Burada bizim önceliğimiz devletimizdir, milletimizdir, ülkemizdir. Bu Anayasa değişikliği paketi ne getirmektedir, ne götürmektedir, iyi mi olacak, kötü mü olacak, mevcutla kıyaslaması yapılmalıdır. Evet, çıkarsa Türkiye ne ile karşı karşıya kalacaktır? Hayır, çıkarsa Türkiye ne ile karşı karşıya kalacaktır. Bütün bunları ön görmeye çalışarak biz bu süreçte istişare ile karar vermeye çalışıyoruz. İstişareler bittikten sonra önümüzdeki günlerde Merkez Karar Yönetim Kurulumuzu (MKYK) toplayıp kararımızı açıklayacağız"