26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyüyen Türkiye Batı’yı çıldırtıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz’un son 200 yılda defalarca tekrarlanan bir hesaplaşmanın son perdesi olduğunu belirterek “Türkiye’yi kim kurtarır sorusuna 200 yıldır aradığımız cevabı, 15 Temmuz’da bulduk” dedi.

10 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Büyüyen Türkiye Batı’yı çıldırtıyor
Erdoğan, Esenyurt Belediyesince yapımı tamamlanan 112 projenin toplu açılış töreninde 15 Temmuz gecesi yaşanan kahramanlıkları unutmayacaklarını belirterek “Çanakkale unutulur mu? Kurtuluş Savaşı unutulur mu? İstanbul’un fethi unutulur mu? Aynen bu da öyle” diye konuştu. Türkiye’nin geçen 14 yılda yaşadığı büyük dönüşüm, 15 Temmuz’da hem gerçek yerine oturduğunu hem de yeni bir istikamet kazandığını anlatan Erdoğan şunları söyledi: “İşte çıldırıyor Batı, niye? ‘Türkiye niçin böyle güçleniyor?’ Elhamdülillah şu an milli gelir itibarıyla Türkiye bu yarışın içerisinde ‘Ben varım’ diyor. Kişi başına milli geliriyle ‘Ben varım’ diyor. Onun için çılgına dönüyorlar. Türkiye’nin büyümesini engellemek için silah dahil her türlü yola, kan dökmek dahil her türlü yönteme başvurulabileceğini 15 Temmuz’da hep birlikte yaşayarak gördük. Son 200 yılda çeşitli defalar tekrarlanan bir hesaplaşmanın bu, son perdesidir. Türkiye’yi kim kurtarır, Türkiye nasıl kurtulur sorularına 200 yıldır aradığımız cevabı, 15 Temmuz’da kati olarak bulduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’yi ancak millet kurtarabilir. Çarenin millet olduğunu ancak 5 milyon kilometrekarelik bir devleti, 780 bin kilometrekareye düşürdükten sonra bulabildik. Bizi nasıl erittiler? Nasıl bizi yediler bitirdiler?” 
Eğitim sisteminin ana sınıfından başlayarak, her alanda tarihimizle, kültürümüzle, medeniyetimizle barışık bir zemine oturtulacağını belirten Erdoğan “Bu değişimin önünde kimse duramaz, durmaya da gücü yetmez” dedi. Erdoğan kendisinin yaptığı çağrıya milletin tekbirlerle cevap verdiği anda  darbenin bittiğini söyledi. Erdoğan, devletin gerçek sahibinin millet olduğunun 15 Temmuz’da tescillendiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Ne zaman kendimizi toparlamaya, yeni hedefler belirleyip o doğrultuda yürümeye kalkıştıysak, aynı şey oldu. Kimi zaman dışarıdan, kimi zaman içeriden yapılan saldırılar sebebiyle dikkatimizi, enerjimizi, imkanlarımızı sürekli  savunmaya hasretmek zorunda kaldık. Bu defa da aynı oyun. Tutmayacak. Yürüyüşümüz kararlı olacak, tereddüt yok.”