11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

CHP’de artık iki genel başkan var

Başbakan Yıldırım, “Bu CHP’nin eskiden bir genel başkanı konuşurdu, şimdi iki genel başkanı var. Birisi, ‘FETÖ’yü Amerika’dan doğru dürüst istemediler’ diyor, genel başkanları da ‘istemişler’ diyor”dedi. 

13 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
CHP’de artık iki genel başkan var

Başbakan Binali Yıldırım, Çankırı ve Kırıkkale’de halka seslendi. CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce arasındaki çelişkilere dikkat çeken Binali Yıldırım, “Bu CHP’nin eskiden bir genel başkanı konuşurdu, şimdi 2 tane genel başkanı var. Birisi diyor ki ‘FETÖ’yü Amerika’dan doğru dürüst istemediler’, genel başkanları da ‘istemişler’ diyor. Kardeşim millet sizinle mi uğraşacak” dedi. 

BİZ YAPIM İTTİFAKIYIZ

Çankırı’daki konuşmasında Yıldırım, “Yapım ittifakı var, bir de yıkım ittifakı. Yapım ittifakı Cumhur İttifakı’dır. Cumhur İttifakı teröre karşı FETÖ’ye karşı ve her türlü darbeye karşı ay-yıldızlı bayrağı yere düşürmeyen ittifakın adıdır. Cumhur İttifakı’nı meclise en güçlü şekilde göndermeye hazır mısınız? Cumhur İttifakı’nda AK Parti ve MHP var. Ülkemiz üzerinde emperyalist güçlerin büyük oyunları var. Ülkemizin güneyinde terör devleti kurdurmak istiyorlar. Kürt vatandaşlarımızın kanıyla canıyla bir yapay terör devlet kurmaya çalışıyorlar. Bu millet buna izin verir mi. Bütün şer güçleri yok edinceye kadar bu mücadelemiz sürecek” diye konuştu. 

Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarını eleştiren Yıldırım şöyle devam etti: 

BUNLAR YIKIM EKİBİ

“Muhalefetin cumhurbaşkanı adayları meydana çıktı. Vaatler yalanlar dolanlar milletin başı dönüyor. Onlar konuşur AK Parti yapar. Adamlarda şaşkın ne yapsın. Yol vaadinde bulunsak diyorlar, köprü vaadinde bulunsak, fabrika, havaalanı, yapsak diyorlar ve bakıyorlar hepsi yapılmış. Son olarak ise bu AK Parti ile uğraşmayalım yalan söyleyelim diyorlar. Daha da ileri gidip, AK Parti’nin yaptıklarını yıkalım diyorlar. Bunlar yıkım ekibi.” 

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

“Bu CHP’nin eskiden bir genel başkanı konuşurdu şimdi 2 tane genel başkanı var. Aynı türküyü söylüyorlar. ‘Şunu kapatacağız, ötekini satacağız’. Birisi diyor ki ‘FETÖ’yü Amerika’dan doğru dürüst istemediler’. Genel başkanları da ‘istemişler’ diyor. Kardeşim millet sizinle mi uğraşacak. Bu ülkeyi ileriye taşıyacak hiçbir fikriniz yok mu? Yerli araba diyoruz karşı çıkıyorlar. ‘Külliyeyi yıkacağım, Kanal İstanbul’u yaptırmayacağım’ diyorlar. Kardeşim dilin zekatı hayır konuşmak. Siz hiçbir şekilde bu milletin hayrına olacak bir işe hazırlıklı değil misiniz? Bunların bir tek derdi var. Recep Tayyip Erdoğan’ı indirelim de gerisi ne olursa olsun. Ama öyle yağma yok. Siyaset fikir ve projeyle olur. Böyle atıp tutmakla olmaz. Sayın Muharrem İnce, bir şeyler yapmak istiyorsa dönsün Tür kiye’nin 16 yıllık gelişimine baksın. ”

AVUSTURYA YANLIŞTAN DÖNMELİ

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile İzmir’de bir araya geldi. Ortak basın toplantısında Avusturya’da 7 caminin kapatılacağını duyuran Başbakan Sebastian Kurz’a tepki gösteren Başbakan Yıldırım, “Avusturya’nın camileri kapatma, din adamlarını sınır dışı etmesi gibi sözleri geleceğin Avrupa’sı ve diyalog için büyük bir tehdit olduğunu ifade etmek isterim. Radikal söylemlerle AB değerleri hiçbir zaman istenilen noktaya gelmez. Bu yanlıştan Avusturya hükümetinin bir an önce dönmesini bekliyoruz” dedi.